Zlato i dva srebra za Srbiju

Poslednjeg dana prvenstva Evrope u tekvondou za mladje seniore reprezentativci Srbije osvojili su tri medalje, jednu zlatnu i dve srebrne.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 28.09.2014.

23:17

Default images

Na šampionatu u Insbruku zlatnim odličjem okitila se Violeta Babić u kategoriji preko 73 kilograma, dok su srebra pripala Tijani Bogdanović (do 49 kg) i Milošu Gladoviću (do 58 kg).

Srbija je ekipno zauzela drugo mesto na prvenstvu sa ukupno šest osvojenih medalja, u ženskoj konkurenciji je prvoplasirana, a u muškoj je završila na trećoj poziciji.

Babićeva je na startu u četvrtfinalu pobedila Kovalčuk iz Poljske (4:3), zatim u polufinalu Lejes iz Španije (15:2), dok je u finalu bila bolja od Grkinje Zampure (8:2).

Bogdanovićeva, aktuelna evropska i svetska juniorska prvakinja, pobedila je Grkinju Lahanu (15:1) i Poljakinju Obrebsku (3:2), zatim u polufinalu Mađaricu Lipcei (12:1), da bi u finalnoj izuzetno teškoj i neizvesnoj borbi izgubila od Belgijanke Kraen (15:14).

Gladović je bio ubedljiv na startu protiv Slovaka Mihela (21:2), u drugoj borbi savladao je Moldavca Dmitrova (14:13), a u četvrtfinalu Španca Suareza (10:8). U polufinalu je bio bolji od Portugalca Forte (13:5), ali je u finalu poklekao pred Iskakovim iz Rusije (11:3).

"Na nivou saveza krenulo se u korenite reforme, gde se pravi rezultati vide na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za mladje seniore do 21 godine. Napornim radom pokazujemo da smo zemlja koja ima kontinuitet u osvajanju medalja na evropskim i svetskim turnirima i da spremno čekamo Rio 2016. Čestitam svim članovima tima Srbije na ostvarenim rezultatima", rekao je generalni sekretar Tekvondo saveza Srbije Zoran Čendić.

Prvog dana šampionata bronzanom medaljom okitila se Marija Perišić (do 62 kg), a zatim su u subotu Ana Bajić (do 73 kg) i Draško Jovanov (do 87 kg) osvojili zlatna odličja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: