U Italiji štopere jačaju u podrumu

Defanzivac Juventusa i italijanske reprezentacije Leonardo Bonuči na zanimljiv, ali i pomalo bizaran način, izgradio je pobednički mentalitet.

Izvor: JT

Nedelja, 28.09.2014.

10:37

Default images

27-godišnji Bonuči je poslednjih godina radio sa motivatorom Albertom Ferarinijem, koji je u prošlosti pomagao Albertu Đilardinu i Frančesku Toldu.

Obično angažovanje motivatora ne bi bilo uopšte neobično, ali su Ferarinijevi metodi, može se reći, i zastrašujući.

Tokom godina, vodio bih Bonučija u svoj podrum. Bio bi pod zemljom, u mraku. Tada bih ga oštrim tonom vređao na sve moguće načine. Kada bi pokušao samo da me pogleda, dobio bi udarac pravo u stomak. Koji je bio cilj takve intervencije? Da bi on znao da rasuđuje, da bi stalno bio fokusiran i da bi ignorisao sve što se dešava oko njega. Tako sam počeo da od njega pravim vojnika”, istakao je Ferarini.

Očigledno je da su se Ferarinijeve bizarne metode isplatile. Pre dve godine, Bonuči, njegova žena i malo dete su se našli na meti razbojnika u prodavnici Ferarija u Torinu. Iako mu je razbojnik pretio pištoljem, štoper Juventusa je odbio njegove zahteve, udario ga pesnicom u lice, a potom ga i pojurio. Kriminalac je iz tog incidenta prošao sa manjim povredama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: