Li u suzama: Kraj, ali nema kajanja

Najbolja teniserka u istoriji Kine Li Na održala je konferenciju za medije na kojoj je otkrila razloge povlačenja.

Izvor: ÐN

Nedelja, 21.09.2014.

12:16

Default images

Li Na je pre nekoliko dana objavila da odlazi u penziju zbog povreda, a u nedelju je, u prvom obraćanju medijima, to i potvrdila.

„Hvala vam što ste došli i drago mi je što imam priliku da vas vidim i kažem zbogom...“, rekla je Kineskinja na startu i nije uspela da sakrije suze.

Jedna od najsimpatičnijih igračica na turu imala je velike uspehe u karijeri osvojivši Rolan Garos i Australijan open, a postala je prva žena iz najmnogoljudnije zemlje sveta koja je trijumfovala na nekom Gren slemu.

„Veoma sam zadovoljna svojom teniskom karijerom i ponosna sam na sebe. Mislim da je ovo najbolji trenutak za povlačenje jer se ni zbog čega ne kajem. Kada sam donosila odluku, pitala sam se da li ću se kajati. Moje srce mi je reklo da neću jer sam pružila svoj maksimum“, istakla je Li.

Ipak, brojne povrede u poslednjih godinu dana izazvane velikim naporima primorale su je da se penzioniše u 33. godini.

„Nakon operacije u julu, pokušavala sam da se oporavim nadajući se da ću moći da igram na turnirima u Kini, posebno Vuhan Open, prvom velikom teniskom turniru u mom rodnom gradu. Ovo je moja četvrta ozbiljna operacija i u mojim godinama i fizičkom stanju, prilično teška. Ovo je teška odluka, teža od svih Gren slem mečava. Međutim, mislim da je vreme da kažem zbogom jer mi telo ne dozvoljava da se takmičim na visokom nivou“, objasnila je kineska teniserka.

Li se ukupno 15 godina bavila profesionalno tenisom i za to vreme osvojila je devet titula i došla do druge pozicije na WTA listi.

Osim toga, ostaće upamćena kao teniserka koja je inspirisala mnoge Kineze da počnu da se bave ovim sportom.

„Oduvek sam izbliza posmatrala razvitak kineskog tenisa. Mlade devojke sada imaju priliku da se susretnu sa najboljim igračima sveta i šansu za svetliju budućnost. Što se tiče naslednika, nema poređenja jer svako ima svoje karakteristike. Verujem da će naporno raditi da ostvare svoje snove. Pazite, oni će doći i možda biti i bolji od mene“, zaključila je Li koja želi da u budućnosti otvori školu tenisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: