Roho dobio Junajtedovu ‘peticu’

Fudbalski klub Mančester Junajted potvrdio je da je Markos Roho prošao lekarske preglede i tako zvanično postao igrač ‘crvenih đavola’.

Izvor: JT

Sreda, 20.08.2014.

20:58

Default images

Roho je stigao na “Old Traford” iz lisabonskog Sportinga za 20 miliona evra, dok je na drugu stranu otišao Nani.

Reprezentativac Argentine je sa Junajtedom potpisao petogodišnji ugovor, a na predstavljanju je rekao da mu je velika čast što je postao igrač ‘crvenih đavola’ i zadužio je dres sa brojem pet.

Velika je čast što mogu da kažem da igram za Mančester Junajted. Premijer liga je najuzbudljivije takmičenje na svetu i šansa da igram za najveći klub na svetu je za mene ostvarenje sna. Mlad sam i voljan da naučim još mnogo toga, a igranje uz iskusnog trenera kao što je Luj van Gal je fantastična prilika za mene. Pridružio sam se Junajtedu da bih radio vredno sa svojim saigračima i osvojio što više trofeja, a znam da menadžer deli moje ambicije”, istakao je Roho.

24-godišnji fudbaler je za Sporting igrao dve sezone, upisao je 49 nastupa i pet golova. U Lisabon je stigao iz moskovskog Spartaka, a karijeru je započeo u Estudijantesu de la Plati. Od debija za reprezentaciju Argentine je odigrao šest utakmica, uključujući finale Svetskog prvenstva u Brazilu, u kojem je njegov tim poražen od Nemačke.

Markos je veoma talentovan defanzivac. Igrao je na najvišem nivou svetskog fudbala i može da igra ili na centru ili levog beka. Ima sposobnost, fizičku snagu i volju da nauči, što znači da je blistava budućnost pred njim. Odlično je odigrao na Svetskom prvenstvu, a već nekoliko godina je u Evropi. Svakako je veliko pojačanje za tim”, rekao je Van Gal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: