Selektor CG: Pobedio srećniji tim

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranko Perović rekao je posle poraza od Srbije da u finale prvenstva Evrope odlazi srećniji tim.

Izvor: B92

Subota, 26.07.2014.

08:29

Default images

Crna Gora je ispustila iz ruku dobijenu utakmicu, nakon što je Srbija nadoknadila četiri gola minusa i velikim preokretom u poslednjoj četvrtini slavila rezultatom 10:9.

"Kao što smo očekivali, bila je ovo teška, neizvesna utakmica, pobedio je srećniji tim", izjavio je Perović

"Odigrali smo dobre dve četvrtine, posle toga je Srbija zaigrala mnogo bolje odbranu. Imali smo jako mnogo ličnih grešaka, teško je bilo braniti se. Na kraju, možda i dve srećne situacije za njih, dve odbijene lopte", dodao je Perović.

Kapiten Nikola Janović istakao je da je glavni razlog šokantnog poraza od Srbije to što su on i saigrači popustili u odbrani.

''Mislim da smo na kraju posustali u odbrani. Nismo do kraja verovali u pobedu i žao mi je zbog toga. Srbija je bila na kolenima, ali svaka im čast. Promenili su golmana i to im je izgleda bila dobitna kombinacija", kazao je Janović i dodao da je Srbija "jedna izuzetna ekipa".

"Posle velike prednosti primili smo dva-tri laka gola. Kasnije se uvukla nesigurnost, igrač više nam je konstantno bio loš tokom utakmice. Žao mi je zbog nekih momaka u našoj reprezentaciji, jer su retki trenuci kada možete da dodjete do finala. Propustili smo ovu šansu, ali ostaje da igramo za treće mesto. Biće jako teško, ali moramo dati sve od sebe. Treba smoći snage protiv Italijana koji će uraditi sve da dođu do medalje', zaključio je Janović.

Aleksandar Ivović je naglasio da on i saigrači moraju da pronađu motiv protiv Italijana i da će sve učiniti da navijače obraduju medaljom.

''Protiv Srbije desilo se ono čega smo se pribojavali. Rekli smo da će pobediti ekipa koja bude imala psihološku stabilnost tokom cele utakmice. Imali smo igru prvih 16 minuta, posle smo se u napadu mučili i to je na kraju presudilo. Realizacija igrača više bila je katastrofalna, osam šansi zaredom nismo iskoristili, to na kraju presudi u ovakvim utakmicama. Ali, to je sport. Biće teško vratiti se posle ovakvog poraza, ali u nedelju idemo na pobedu, znamo koliko svaka medalja znači", zaključio je Ivović.

Utakmica za 3. mesto na prvenstvu Evrope u Budimpešti između Crne Gore i Italije igra se u nedelju od 18.30 sati, a dva sata kasnije u borbi za titulu sastaju se Srbija i domaćin Mađarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: