’Orlovi’ sa Rajkovićem na Kolumbiju

Golman omladinske reprezentacije Srbije Predrag Rajković naći će se na spisku Siniše Mihajlovića za prijateljsku utakmicu sa Kolumbijom.

Izvor: JT

Petak, 09.08.2013.

13:43

Default images

’Orlovi’ sa Kolumbijom igraju 14. avgusta u Barseloni, a Mihajlović će kompletan spisak igrača na koje računa objaviti u nedelju.

Da će Rajković igrati za seniorsku reprezentaciju potvrdio je selektor mladog nacionalnog tima Radovan Ćurčić, koji je objavio spisak igrača za prijateljski meč sa Makedonijom. Od igrača koji su prošle nedelje postali evropski prvaci, Ćurčić će moći da računa na Nikolu Antića.

Antić je i pre Evropskog prvenstva bio želja, ali je bio povređen šest meseci, a pozicija levog beka nam nije dovoljno popunjena. Želeli smo i Aleksandra Mitrovića i Predraga Rajkovića iz tog tima, ali su oni dobili poziv za A reprezentaciju“, rekao je Ćurčić.

Duel sa Makedonijom igra se u sredu od 18 časova u Gornjem Milanovcu. Pored Antića, među debitantima je i golman Javora Đorđe Lazović.

Ćurčić je istakao da mlada reprezentacija treba da se ugleda na omladinsku.

Želimo da pozitivnim radom budemo na nivou reprezentacije do 19 godina, ako tako bude onda će sigurno biti dobro i biće rezultata. Verovali smo u tu generaciju i pre Evropskog prvenstva, u svakom slučaju raduje to što smo sada proširili spisak“, istakao je selektor ’orlića’.

Na Ćurčićevom spisku su:
golmani: Nikola Perić (Voždovac), Đorđe Lazović (Javor).
odbrambeni igrači: Marko Petković (OFK Beograd), Nikola Aksentijević (Partizan), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Vitas, Nikola Antić (obojica Rad), Uroš Spajić (Tuluz), Aleksandar Pantić (Viljareal).
vezni fudbaleri: Srđan Mijailović (Kajzerispor), Darko Brašanac i Miloš Jojić (Partizan), Aleksandar Kovačević i Luka Milunović (Crvena zvezda), Nemanja Radoja i Marko Poletanović (Vojvodina), Andrej Mrkela (Eskišehirspor) i Filip Kostić (Groningen).
napadači: Uroš Đurđević (Rad), Aleksandar Pešić (Šerif), Đorđe Despotović (Lokeren) i Nikola Stoiljković (Čukarički).

Ćurčić je rekao da se nada da će u oktobru u ekipi imati i članove A reprezentacije, ako se ekipa Siniše Mihajlovića ne plasira u baraž za Svetsko prvenstvo.

A selekcija ima šanse za baraž, ona je uvek u prednosti, a ako se ne plasiraju onda se nadam da ćemo u oktobru dobiti Mitrovića, Rajkovića, Đuričića, Markovića. Ako bude bilo prostora, Mihajlović će nam uveren sam izaći u susret“, rekao je Ćurčić.

Srbija će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo početi 5. septembra, kada će pred praznim tribinama stadiona u Gornjem Milanovcu dočekati Kipar.

Maksimalno ozbiljno se pripremamo, znamo da danas nikoga nije lako pobediti. Kipar nimalo nećemo potceniti“, rekao je Ćurčić.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine održaće se 2015. godine u Češkoj, a Srbija se nalazi u Grupi devet sa Kiprom, Belgijom, Italijom i Severnom Irskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: