Siti otvara škole fudbala po svetu

Mančester Siti planira da otvori seriju međunarodnih trenažnih školskih centara širom sveta po uzoru na školu fudbala koja postoji u Abu Dabiju.

Izvor: SK

Sreda, 27.03.2013.

16:05

Default images

Škola u Abu Dabiju, koju vodi pet trenera, duplirala je broj učenika otkako je pre godinu dana otvorena i sada broji 550 dečaka i devojčica uzrasta od pet do 18 godina.

Mančester Siti je od 2008. godine u vlasništvu šeika Mansura i njegove Abu Dabi Junajted grupe, čije investicije su ekipi Sitija omogućile da osvoji titulu prvaka Engleske prošle sezone.

„Svaki put kad dodjem u ovu fudbalsku školu oduševim se brojem dece koja žele da nauče da igraju kao fudbaleri Sitija“, rekao je francuski internacionalac Patrik Vijera, koji radi u sektoru za razvoj fudbala Mančester Sitija.

On je naglasio da je "izuzetno važno da se deca u ranom uzrastu treniraju na pravilan način".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: