Drogba: Voleo bih da ostanem u Kini

Fudbaler Šenhua iz Šangaja Didije Drogba rekao je kako se nada da će ostati u tom klubu, iako postoje određeni problemi unutar kluba.

Izvor: NS

Petak, 21.09.2012.

13:12

Default images

Drogba je u julu došao u kineski klub iz Čelsija, a nedeljno u Šangaju zarađuje preko 300.000 dolara, međutim zbog svađa vlasnika unutar kluba pojavile su se špekulacije da će napadač Obale Slonovače napustiti Kinu a pojavilo se i nekoliko zainteresovanih evropskih timova.

Njegov dolazak doneo je klubu i povećanje posete na utakmicama, koja je skočila sa 15 na 20 hiljada u proseku.

Ipak, jedan od vlasnika kluba Žu Jun zapretio je da će stopirati plate Drogbi i Nikolasu Anelki ako ne dobije kontrolni, odnosno, većinski paket akcija Šangaja.

"Stvarno sam srećan ovde i nemam razloga da odem. Hoću da ostanem koliko god mogu, osvojim trofeje i usrećim navijače", rekao je Drogba za Bi-Bi-Si.

Reprezentativac Obale Slonovače priznao je, međutim, da postoje određene finansijske teškoće i neslaganja u klubu.

On je demantovao da je u klubu nastao haos posle otpuštanja trenera Žana Tigane i dolaska novog stručnjaka Serhija Batiste.

"To je sve deo fudbala. Ako nema rezultate, trener mora da ode. Tako je u svakom klubu", naveo je Drogba.

Osvajač Lige šampiona sa Čelsijem priznao je i da mu nedostaje Premijer liga.

"To je najbolje takmičenje na svetu, ali ne žalim zbog odluke da dodjem u Kinu", zaključio je Drogba koji je do sada postigao pet golova na sedam utakmica za Šangaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: