Junajtedov trio za istoriju

Trio Mančester junajteda, Pol Skols, Rio Ferdinand i Rajan Gigs spremaju se da uđu u istoriju i obore rekorde po broju odigranih mečeva.

Izvor: NS

Petak, 14.09.2012.

15:57

Default images

37-godišnji Pol Skols će protiv Vigana odigrati svoj 700. meč za klub, dok će 38-godišnji Rajan Gigs postati prvi čovek koji će odigrati 600 mečeva u Premijer ligi ako bude u sastavu.

Rio Ferdinand će za Junajted odigrati svoju 400. utakmicu, a Ferguson se zahvaljuje igračima na požrtvovanosti i naglašava da su njih trojica odigrali preko 2000 zvaničnih utakmica.

Gigs je odigrao 910 mečeva za Junajted, što je ujedno i klupski rekord, a za ekipu “crvenih đavola” debitovao je davne 1991. godine u meču sa Evertonom. U novembru je napunio 39 godina i jedini je igrač koji je igrao sve sezone Premijer lige od njenog osnivanja.

Iako je na pragu 40. godine, Ferguson smatra da Gigs može da igra u jakom ritmu još nekoliko sezona.

Skols se zvanično povukao iz fudbala krajem pretprošle sezone, ali se reaktivirao u januaru i pridružiće se Gigsu i Bobiju Čarltonu kao igračima koji su odigrali preko 700 mečeva za klub.

“Pol ima drugačiji fizički sklop u odnosu na Gigsa, imao je puno povreda, dve povrede kolena, povredu oka, a opet je uspeo da odigra 700 mečeva za Junajted”, rekao je menadžer “crvenih đavola”.

Ferdinand je u klub stigao 2002. godine i već 10 godina uspešno igra.

“Rio će odigrati svoju 400. utakmicu, to je veoma bitna stvar za njega”, rekao je Ferguson.

“Jubilej ove trojice igrača je fenomenalan primer mlađim igračima da mogu mnogo toga da postignu bez obzira na sve. Da nisu žrtvovali puno nikada ne bi ni došli do ovog jubileja”, zaključio je Ser Aleks Ferguson.

Utakmica između Junajteda i Vigana igra se 15. septembra u 17:00 časova na Old Trafordu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: