LŠ: Marsej i Bazel srušili gigante!

U poslednja dva meča prvih duela osmine finala Lige šampiona, pobede su ostvarili domaći timovi u Marseju i Bazelu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 22.02.2012.

20:42

Default images

Kao što se moglo očekivati, Olimpik i Bazel su iskoristili slabu formu Intera i Bajerna i minimalnim rezultatima stekli prednost pred revanše u Milanu i Minhenu.

Marsej i Inter su se žestoko borili na "Velodromu", da bi u samom finišu meča Andre Ajev doneo pobedu Olimpiku. Bazel je u prvom poluvremenu pogađao stative, Bajern je u nastavku dominirao, ali je Valentin Stoker obradovao "Sent Jakobs".

U prvoj postavi Intera igrao je i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković. Iako je u Marsej doputovao posle serije očajnih rezultata, Inter je dobro otvorio meč i zamalo poveo u 11. minutu.

Posle brze akcije Kambijaso je sa leve strane ubacio loptu u kazneni prostor Olimpika, Dijego Forlan je šutirao, ali je Stiv Mandanda sjajnom intervencijom loptu izbacio u korner.
Beta
Do kraja poluvremena Marsej je kontrolisao loptu, dok je Inter iz polukontri ozbiljno ugrožavao Mandandu, ali Forlan, Zaneti i veoma loši Zarate nisu uspeli da zatresu mrežu.

I u nastavku meča oba tima su bila podjednako opasna, mada su "neroazuri" imali zrelije gol šanse. Domaći igrači su opasne napade uglavnom završavali šutevima pored gola.

U samom finišu Marsej je napravio veliki pritisak na odbranu Intera, napao je sa svih strana i to je konačno donelo rezultat u sudijskoj nadoknadi vremena. Posle centaršuta Matjea Valbuene posle kornera sa leve strane, najspretniji je bio reprezentativac Gane Andre Ajev koji je glavom savladao Žulija Cezara.

Vrlo zanimljiv meč odigran je u Bazelu gde je domaći tim briljirao u prvom poluvremenu na prepunom "Sent Jakobs parku" gde je gostovao nemački gigant Bajern iz Minhena.
Beta
Da su Bavarci u krizi pokazale su brojne šanse Švajcaraca koji su mogli da steknu veliku prednost na poluvremenu, ali su igrači Bazela pogodili čak tri stative.

I u drugom delu Bazel je opasno pretio, razigrao se i Bajern koji je imao čak 10 šuteva u okvir gola rivla, ali je na golu bio fenomenalan mladi Jan Zomer. A onda, četiri minute pre kraja meča, Valentin Stoker je posle pasa Žaka Zue šokirao sve savladavši Manuela Nojera.

Liga šampiona, osmina finala:

22. februar:
Olimpik Marsej – Inter 1:0 (0:0)
Ajev 90
Bazel – Bajern Minhen 1:0 (0:0)
Stoker 86

14. februar:
Zenit – Benfika 3:2 (1:1)
Širokov 27, 89, Semak 71 Pereira 20, Kardoso 88
Milan – Arsenal 4:0 (2:0)
Boateng 16, Robinjo 39, 49, Ibrahimović 79

15. februar:
Bajer Leverkuzen – Barselona 1:3 (0:1)
Kadlec 52 - Sančes 41, 54, Mesi 88
Olimpik Lion – APOEL Nikozija 1:0 (0:0)
Lakazeta 58


21. februar:
Napoli – Čelsi 3:1 (2:1)
Laveci 38, 65, Kavani 45 – Mata 27
CSKA Moskva – Real Madrid 1:1 (0:1)
Vernblom 90 – Ronaldo 28

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: