BiH jača za Emira Preldžića

Iako je imao mnogo prepreka, krilni centar Fenerbahčea Emir Preldžić mogao bi da nastupi za Bosnu i Hercegovinu na EP u Litvaniji.

Izvor: AK

Nedelja, 03.07.2011.

10:36

Default images

23-godišnje krilo Fenera je rođeni Zeničanin, a iako je i prethodnih leta izražavao želju da nastupi za BiH, to je bilo neostvarivo zbog zabrane Košarkaške zveze Slovenije.

Ipak, kako bivši slovenački mladi reprezentativac nije pokazao sklonost da i dalje igra za Sloveniju, košarkaški zvaničnici iz alpske zemlje su ga se konačno odrekli.

U međuvremenu su Emira Preldžića kontaktirali i čelnici BiH saveza koje je prvo neugodno iznenadio svojom neodlučnošću, a iz Turske su stizale vesti da će na Evrobasketu nastupati za njihovu zemlju.Takav bi ishod bio vrlo verovatan kada ne bi postojalo pravilo FIBA po kojem igrač može da promeniti svoje košarkaško državljanstvo samo ukoliko se vraća u državu svog rođenja, što je u razgovoru za sarajevski ‘Dnevni avaz’ potvrdio i glavni sekretar KSBiH Harun Mahmutović:

"Slovenija je dozvolu za Preldžića mogla dati samo nama i drago mi je da je to učinila, istina nakon dužeg čekanja. Emir je, takođe, potpisao dokument po kojem želi da igra za reprezentaciju BiH i tu ništa nije sporno".

Mahmutović je dodao kako očekuje brzo rešavanje administrativnih pitanja, te da bi se igrač trebalo pojaviti na prvoj prozivci BiH reprezentativaca koju je selektor Sabit Hadžić zakazao za 20. jul u Sarajevu.

Iako je visok 206 centimetara, Preldžić pored pozicija "4" i "3", odlično se snalazi i kao plejmejker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: