Ana Jelušić pauzira godinu dana

Hrvatska skijašica Ana Jelušić objavila je u sredu da će pauzirati godinu dana zbog problema sa astmom.

Izvor: B92, index.hr

Sreda, 20.04.2011.

14:23

Default images

Jelušićeva je tu odluku nazvala najtežom u životu, ali je naglasila da ne želi da veruje da je to i kraj.

„Neću skijati godinu dana, takva je moja odluka. Posvetiću se lečenju astme, pokušaću da rešim probleme koje imam i pokušaću da se vratim“, rekla je Jelušićeva.

Ovo mi je najteža odluka u karijeri, slobodno mogu reći i u žitovu, jer je moj život skijanje. Odlučila sam da jednu sezonu budem na čekanju...“, dodala je hrvatska skijašica.

Jelušićeva je istakla i ono čega se mnogi pribojavaju u hrvatskom skijanju.

Da, postoji mogućnosti i da se ne vratim skijanju, ali o tome još uvek ne mogu, niti želim da razmišljam“, naglasila je Jelušićeva.

Hrvatska skijašica probleme sa disanjem ima već deset godina i oni pomešani sa strahom utiču na njene rezultate. Isto tako, poznato je da je astma neizlečiva, ma koliko Jelušićeva imala želje da je ’pobedi’.

Vraćaju se sportisti posle teških povreda, posle porođaja i drugih stvari, pa zašto se onda i ja ne bih vratila“, rekla je Jelušićeva, „Pauzu ću iskoristili za završetak studija na Poslovnoj akademiji u Rijeci, do kraja imam još pet ispita. Otputovaću i u Sjedinjene Države i susreću se sa ekipom sa svog bivšeg fakulteta. Ni slučajno neću biti pasivna, baviću se sportom, laganijim aktivnostima, ali ću paziti da ne provociram napad astme, kakav sam imala tokom sezone“, rekla je Jelušićeva, iza čije odluke je u potpunosti stao Hrvatski skijaški savez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: