Zenga: "Nemojte kriviti Srbe"

Bivši trener Crvene zvezde Valter Zenga istakao je da samo srpski narod može razumeti incident na meču Italija – Srbija koji je prekinut u utorak.

Izvor: AK

Sreda, 13.10.2010.

23:01

Default images

Jedan od najboljih italijanskih golmana svih vremena žali zbog runih scena na stadionu “Luiđu Feraris”.

"Samo onaj ko je imao priliku da živi u Beogradu može razumeti ono što se dogodilo. Voleo bih pričati o fudbalu, ali ovo je naša realnost. Puno je motiva za ovo što se dogodilo, pa čak i političkih. Samo srpski narod to može razumeti", kazao je Zenga.

"Pobedili su delinkventi koji su dobili željenu pažnju, našli se na naslovnim stranama novina, a izgubila je prava, većinska, građanska Srbija. Na snimcima možete videti koliko je na tribinama bilo normalnih ljudi, pravih simpatizera. Ne treba kriminalizovati celu zemlju. Narod i igrači sramote se ovih vandala", rekao je Italijana za "Večernje novosti".

Zenga smatra da Vladimir Stojković, koji je bio meta napada “Delija” u Đenovi, nije glavni razlog.

"Stojković nije ni prvi ni poslednji koji je prešao u redove najvećeg Zvezdinog rivala. Pogledajte Klea koji se nije našao na meti navijača. Problem je što su Stojkovića doživljavali kao velikog zvezdaša. Incidenti su se mogli predvideti pre dvadesetak dana. Videli ste šta se dešavalo u Beogradu na utakmici sa Estonijom, kao i posle gej parade. To je bila samo najava", zaključio je Zenga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: