Arnautović želi da igra za Srbiju

Austrijski reprezentativac srpskog porekla Marko Arnautović izrazio je želju da ubuduće nastupa za nacionalni tim Srbije.

Izvor: LB

Petak, 16.07.2010.

17:23

Default images

"Da, to je tačno, razmišljam o tome. Međutim, trenutno sam i dalje igrač Fudbalskog saveza Austrije", rekao je za nemački 'Bild' 21-godišnji napadač.

Arnautovićeva želja će se, ipak, teško ostvariti pošto je već pet puta nastupio za seniorsku reprezentaciju Austrije, od toga tri puta na zvaničnim utakmicama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

On je debitovao za reprezentaciju Austrije 11. oktobra 2008. godine u duelu sa selekcijom Farskih Ostrva, a prethodno je nastupao i za mlađe selekcije te zemlje.

Propisi Svetske fudbalske federacije (FIFA) strogo zabranjuju da igrači koji su nastupali za jednu reprezentaciju kasnije promene nacionalni tim.

Arnautović je prošlog meseca iz holandskog Tventea prešao u Verder iz Bremena. On je prošlu sezonu proveo na pozajmici u milanskom Interu, ali je za aktuelnog prvaka evrope odigrao samo tri meča. U periodu od 2006. do 2009. godine Arnautović je za Tvente odigrao 44 utakmice, na kojima je postigao 12 golova.

Arnautovićev otac je Srbin, a majka Austrijanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: