Silni Lejkersi, finale u četvrtak

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Seltikse na domaćem terenu rezultatom 89:67 i izjednačili na 3-3 u finalnoj seriji plej-ofa NBA lige.

Izvor: AY

Sreda, 16.06.2010.

07:31

Default images

Najviše poena na meču ubacio je Kobi Brajant, ukupno 26, uz 11 skokova i tri asistencije. Pau Gasol je takođe briljirao u domaćem timu, uz 17 koševa i 13 skokova.

U timu Bostona najbolji je bio Rej Alen sa 19 poena. Odlučujuća sedma utakmica na programu je u noći između četvrtka i petka.

U meču koji je za Lejkerse bio "biti ili ne biti", domaćini su pronašli odgovor na dobru timsku igru Seltiksa i praktično "oduvali" protivnike sa terena, dominirajući od početka do kraja meča.

"Na terenu je bilo mnogo tenzije", rekao je trener Lejkersa Fil Džekson, kome će ovo biti prvi put da vodi neki tim u finalu sa sedam mečeva.

To svakako nije problem za Brajanta, koji je do sada odnosio pobede u tri od četiri majstorice u karijeri. "Znam šta je ulog, ali se ne plašim", rekao je Kobi.

Domaćini su znali da moraju da dobiju meč, ali je ipak malo iznenađenje činjenica da su suvereno vodili već od početka, a da su u završnicu ušli sa 27 poena prednosti. Pored standardno dominantnog Brajanta, Pau Gasol je zamalo zebeležio "tripl-dabl", pošto je uz 17 poena i 13 skokova imao i devet asistencija. Ključ pobede takođe je ponovo bila odlična defanziva domaćina, zbog koje su gosti zabeležili procenat šuta iz igre od svega 33,3 odsto.



Takođe, zahvaljujući dobrim partijama "rezervista", Lejkersi su na poluvremenu vodili sa 51:31 i do kraja su sigurno zadržali prednost.

"Veoma sam srećan što smo ih zaustavili", rekao je Brajant za odbranu svog tima, koji je u šestom meču imao i 14 ukradenih lopti (četiri Brajantove).
Sa druge strane, Seltiksi su na propuštenu meč loptu gledali sa razočaranjem i dozom besa.

"Bilo je očigledno da su momci bili nervozni. Kada ste toliko blizu trofeju, to svakako ume da utiče na igru", rekao je Pol Pirs posle meča.

U poraženom timu najbolji je bio Alen sa 19 poena. Pirs je ubacio 13 koševa, dok je Kevin Garnet dodao 12. Ražon Rondo je završio meč sa 10 poena, ali je promašio i 10 od ukupno 15 šuteva iz igre.

Status Kendrika Perkinsa, koji je zbog uganuća desnog kolena morao da napusti teren u prvoj četvrtini, mogao bi da bude veliki problem za goste u odlučujućem meču.

"Perkinsovo koleno ne izgleda dobro, ali još ništa ne znamo", rekao je trener Seltiksa Dok Rivers.

Ipak, i pored teškog poraza, Ražon Rondo je uveren da će njegov tim u četvrtak veče pružiti daleko bolju igru, kao i da ništa nije izgubljeno.

"Ovaj šesti meč je već u prošlosti. Nismo tužni i ne idemo pognutih glava", kazao je Rondo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: