Fetel: „Odličan start odlučio“

Posle trijumfa na Velikoj nagradi Malezije, trećoj trci sezone u Formuli 1, Sebastijan Fetel je rekao da je odličan start bio presudan na stazi „Sepang“.

Izvor: JT

Nedelja, 04.04.2010.

13:08

Default images

„Odličan start je presudio. Imao sam prednost pre ulaska u prvu krivinu i znao sam da mogu da iskoristim šansu i da preteknem Marka. Od tada je samo bilo pitanje odvajanja od rivala, bilo je teško zbog vrućine i u nekoliko navrata sam prizivao kišu da bih se malo ohladio“, istakao je Fetel.

Na kraju smo ostvarili odličan rezultat i to posle dve trke na kojima nismo došli do plasmana kakav smo želeli. Pobeda i drugo mesto su svakako najbolji mogući rezultat i to je veliki plus za tim“, dodao je mladi Nemac.
EPA
Fetel se posle trke čak našao pod istragom jer je dok su na stazi bile istaknute žute zastavice pretekao vozača Lotusa Jarna Trulija, koji je već kasnio nekoliko krugova za njim. To se desilo dva kruga pre kraja, baš u delu staze gde je odustao Fernando Alonso u Ferariju, ali je vozač Red Bula izbegao kaznu jer su stjuarti otkrili da je drastično smanjio brzinu posle obilaženja Italijana.

Timski kolega mladog Nemca Mark Veber je startovao sa pol pozicije, a prvo mesto je izgubio već u prvoj krivini, ali je uspeo da zadrži drugu poziciju i kompletira odličan rezultat za Red Bul.

Sebastijan je bio bolji na startu, a ja nisam znao gde je Niko tačno iza mene pa nisam mogao dobro da odgovorim. Pre trke smo imali razgovor sa šefom tima Kristijanom Hornerom, koji nam je rekao da se lepo ponašamo na stazi, što smo i učinili, ali smo obojica išli do svojih limita na startu. Sebastijan je bio bolji u ključnim trenucima i zasluženo je slavio, a što se tiče rezultata tima senzacionalan je“, naglasio je Veber.
EPA
Kao treći kroz cilj u Maleziji prošao je Niko Rozberg, koji je ekipi Mercedesa doneo prvi podijum. Nemac je sve vreme bio u senci vozača Red Bula, ali je na kraju uspeo da odoli svim napadima i zasluženo dođe do trećeg mesta.

Ovo je fantastičan rezultat, zadovoljan sam. Imao sam loš start, želeo sam prevuše, a tada sam već znao da ću teško držati korak sa Sebastijanom i Markom. Posle toga sam samo brinuo zbog Hamiltona, ali pretnja od njega nije došla. Drago mi je što smo do prvog podijuma došli baš u Maleziji, koja je jedna od naših domaćih trka, zbog Petronasa koji nam je glavni sponzor“, rekao je Rozberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: