Lev vodi 'pancere' do 2012. godine

Selektor nemačke fudbalske reprezentacije Joakim Lev ostaće na toj funkciji do 2012. godine, saopštila je Nemačka fudbalska federacija (DFB).

Izvor: B92

Četvrtak, 17.12.2009.

13:22

Default images

"Dogovorili smo se da produžimo saradnju, a novi ugovor će biti potpisan u januaru", precizirao je predsednik DFB Teo Cvanciger. Lev, koji je preuzeo selekciju Nemačke od Jirgena Klinsmana po završetku SP u Nemačkoj 2006. godine, doveo je tim do finala Evropskog prvenstva 2008. u Austriji i Švajcarskoj. Panceri su tada u finalu poraženi od selekcije Španije.

Nemački selektor je bio uspešan i u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine, koje je Nemačka završila kao prva u grupi. Lev je predvodio selekciju Nemačke u 49 utakmica, u kojima je zabeležio 31 pobedu, osam nerešenih rezultata i šest poraza.

Pre nego što je preuzeo nemački nacionalni tim, 49-godišnji Lev je bio pomoćnik tadašnjem selektoru Klinsmanu, a u karijeri je trenirao i Štutgart, kao i nekoliko timova u Austriji i Turskoj.

Predstavnici DFB saopštili su da će produžiti saradnju i sa timskim menadžerom Oliverom Birofom, pomoćnikom trenera Hansom Diterom Elikom, trenerom golmana Andreasom Kepkeom i šefom skauta Ursom Zigentalerom

Nemačka će na predstojećem Mondijalu u Južnoj Africi igrati u D grupi sa selekcijama Srbije, Gane i Australije.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: