Dominacija Rusa i Rumuna na EP

U rumunskom gradu Brašovu proteklog vikenda održano je prvenstvo Evrope u borbenoj veštini Ašihara Kaikan.

Izvor: ÈŽ

Utorak, 10.11.2009.

19:16

Default images

Najviše odličja pripalo je reprezentacijama Rusije i Rumunije, selekcijama koje su na prvenstvu imale i najveći broj boraca u obe konkurencije. Te dve zemlje potvrdile su svoju dominaciju u Evropi, a koliko je takmičenje bilo značajno govori činjenica da su mnoge selekcije došle u najjačim sastavima. Sjajne borbe viđene su tokom celog dana, ali su neka finala bila za pamćenje.

Višestruki šampion sveta Rus Aleksandar Lavrušin sa lakoćom je došao do titule evropskog prvaka, a slično njemu do zlata se "prošetao" Aleks Babija.

Među stotinjak boraca iz 15 zemalja našlo se i pet boraca iz naše zemlje. Srpski reprezentativci nisu osvojili ni jedno odličje, ali su pokazali da se na njih može računati u budućnosti, s obzirom na to da se Ašihara u Srbiji vežba tek treću godinu. Željko Vuković i Marko Ribić prošli su u četvrtfinala u svojim kategorijama. Ostali su zaustavljeni u prvom krugu.

"Izuzetno sam zadovoljan učinkom naših boraca, jer je konkurencija bila žestoka. Mi smo mlada organizacija i za nas je ovo veliki uspeh. Ono što je veoma bitno je da su selektori Rusije i Rumunije primetili naš napredak i priznali mi da nas smatraju velikim rivalom u budućnosti", rekao je predsednik Ašihara Kaikan saveza Srbije Svetlan Skenderovski.

Srpska reprezentacija se u ponedeljak vratila u Srbiju, a već u sredu počinju pripreme za Sabaki čelendž takmičenje koje se održava u Danskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: