"Orlići" spremni za Kipar i Hrvate

Mlada reprezentacija Srbije okupila se i počela pripreme u Novom Sadu gde ih očekuju nova iskušenja u kvalifikacijama za EP 2011. godine u Danskoj.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 05.10.2009.

15:17

Default images

„Orlići" u ovom mini ciklusu igraju dva meča, 9. oktobra (15.00) u Novom Sadu protiv Kipra i 13. oktobra (17.30) u Varaždinu protiv Hrvatske. Sa tri osvojena boda iz dva meča, Srbija se nalazi na deobi trećeg mesta u Grupi 7 kvalifikacija.

Zbog povreda Dujković i za ovu akciju neće moći da računa na sve raspoložive snage, u autu su defanzivci Slobodan Rajković (Tvente) i Jagoš Vuković (PSV Ajndhoven). Veliko ohrabrenje predstavlja povratak Nemanje Matića koji se oporavio od povrede zadobijene na EP u Švedskoj.

"Atmosfera u ekipi je sjajna, momci su orni i veoma motivisani da ispune cilj koji smo zacrtali u ova predstojeća dva meča, a to su dve pobede. Mi smo naše pravo na kiks iskoristili porazom od Slovačke na startu kvalifikacija. Donekle smo taj loš rezultat ispravili osvajanjem sva tri boda u Norveškoj. Moramo da nastavimo u istom ritmu sa tog gostovanja i već protiv Kiprana ostvarimo trijumf koji bi nam doneo priključak sa vodećim ekipama u grupi. Ta pobeda bi nam pomogla i u pripremi veoma važnog meča sa Hrvatskom", rekao je na okupljanju selektor mlade reprezentacije Ratomir Dujković.

"Svi kandidati za reprezentaciju igrali su prethodnog vikenda. Mogu da kažem da sam uglavnom zadovoljan njihovom formom. Čuo sam se sa Matićem više puta, u punom trenažnom procesu je i već je odigrao nekoliko mečeva za „B" tim Čelzija. Upravo zbog utakmica sa drugim timom Arsenala, pridružiće nam se tek u utorak. Sa zakašnjenjem dolaze i Ivan Radovanović (Atlanta), Miloš Bosančić (Liberec) i kapiten Miralem Sulejmani (Ajaks). Svi naravno zbog klupskih obaveza. U Novom Sadu priključiće se fudbaleri Vojvodine, Danijel Aleksić i Dušan Tadić. Za sada nemamo problema, osim što se na povredu žali napadač OFK Beograda Nemanja Milić" , raportira selektor o kadrovskoj situaciji.

Dujković nije propustio priliku da pozove sve ljubitelje fudbala da podrže mladu selekciju na putu ka EP u Danskoj.

"Nadamo se da će što više navijača da dođe u petak u Novi Sad i da nam pomogne protiv Kiprana. Ovi momci zaslužuju podršku na svakom koraku i sigurno je da će oni svojom odnosom i borbenošću zaslužiti," zaključio je Duković.

Sastav mlade reprezentacije:
Golmani: Živko Živković (Metalac), Branislav Danilović (Rad), Budimir Janošević (Čukarički)
Odbrana: Aleksandar Ignjatović (Fejenord), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Marko Jovanović (Partizan), Rajko Brežančić (Partizan), Siniša Stevanović (Partizan)
Sredina terena: Ljubomir Fejsa (Partizan), Nikola Gulan (Empoli), Ivan Radovanović (Atalanta), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Liberec), Adem Ljajić (Partizan), Nemanja Matić (Čelzi).
Napadači: Miralem Sulejmani (Ajaks), Slavko Perović (Crvena zvezda), Danijel Aleksić (Vojvodina), Nemanja Milić (OFK Beograd)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: