Klubovi bez zvaničnog stava

Predstavnici srpskih fudbalskih klubova još uvek nemaju zvaničan stav povodom inicijative republičkog javnog tužioca Slobodana Radovanovića.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 01.10.2009.

16:34

Default images

Radovanović je prethodno najavio će MUP-u Srbije podneti zahtev za zabranu organizovanog delovanja navijača Crvena zvezde, Partizana i Rada. Portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski izjavio je Tanjugu da taj klub još nije zauzeo zvaničan stav povodom pomenute inicijative, a lličan stav su zauzele i njegove kolege u Partizanu i Radu.

"Crvena zvezda u ovom trenutku nema saznanja o inicijativi javnog tužioca i klub je trenutno okrenut pripremi prvenstvene utakmice sa OFK Beogradom, koja je na programu narednog vikenda", naveo je Nikolovski.

Radovanović je precizirao da će u četvrtak podneti MUP-u Srbije zahtev za zabranu organizovanog okupljanja, organizovanog odlaska i organizovanog prisustva na fudbalskim utakmicama i ostalim sportskim priredbama navijačima Partizana, Crvene zvezde i Rada.

Javni tužilac je, takođe, istakao da sprema i inicijativu za brisanje iz registra pojedinih navijačkih grupa. Radovanović je objasnio da postoji niz grupa i grupica koje, pod velom navijanja, vrše krivična dela i dodao da to nisu navijači već kriminalci, što proističe iz dokaza koje je prikupila policija.
Portparol fudbalskog kluba Rad Vladimir Savić izjavio je da ovaj beogradski superligaš već dve godine organizovano radi na edukaciji svojih navijača i dodao da u tom periodu nije bilo incidenata na mečevima tog kluba.

"Zatečeni smo u ovom trenutku inicijativom republičkog javnog tužioca, ali i bez toga mnogo radimo na unapređenju odnosa sa navijačima i njihovom sportskom držanju na terenima", rekao je Savić i dodao da navijači Rada u poslednje vreme imaju svoje mesto okupljanja, organizovano idu na utakmice i u ovom periodu nisu izazvali nikakav incident.

"Poznato je od ranije da su upravo navijači Rada izazvali veliki broj incidenata, ali je nakon toga klub dosta učinio da se naše pristalice korektno ponašaju i da navijanje podignu na bezbedan stepen", naglasio je Savić.

On je podsetio da je navijačima Rada tokom okupljanja zabranjen ulazak na stadion ukoliko su u alkoholisanom stanju ili ukoliko postoji osnovana sumnja da mogu da naprave neki incident.

"Narednih nedelja i meseci Rad će nastaviti sa edukacijom navijača i verujemo da će naše pristalice praviti sve manje incidenata na terenima", poručio je Savić.
Portparol fudbalskog kluba Partizan Marko Vjetrović izjavio je da 'crno-beli' trenutno nemaju saznanja, niti stav o inicijativi republičkog javnog tužioca Slobodana Radovanovića i da su svi u klubu koncentricani na meč 2. kola Lige Evrope, u kome se beogradski klub sastaje sa Šahtjorom.

"Fudbaleri Partizana nalaze se, zajedno sa rukovodstvom kluba, u Donjecku, gde ih očekuje važan meč u Ligi Evrope i niko u ovom trenutku nije raspoložen da komentariše najavu Radovanovića", naglasio je Vjetrović.

"Već početkom naredne nedelje biće održana sednica Upravnog odbora kluba, na kojoj će biti rešavana sva važna pitanja vezana za Partizan", saopštio je Vjetrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: