Čelsi savladao Vilu, Arsenalu bod

Čelsi je pobedio Aston Vilu u gostima minimalnim rezultatom, posle čega je preuzeo treće mesto, dok je Arsenal odigrao samo 0:0 sa ekipom Sanderlenda.

Izvor: B92

Subota, 21.02.2009.

18:37

Default images

Meč Midlsbro - Vigan završen je bez golova, dok su na utakmici između Stouka i Porstmuta (2:2)( viđena čak četiri pogotka u poslednjih 15 minuta utakmice. Pobedu je zabeležio i Bolton koji je savladao Vest Hem sa 2:1. U subotu još igraju Mančester Junajted i Blekburn, dok se u nedelju sastaju Liverpul - Mančester Siti, Fulam - VBA i Njukasl - Everton.

Fudbaleri Čelsija savladali su Aston Vilu na gostovanju sa 1:0, preuzevši tako treću poziciju od ekipe iz Birmingema. Jedini pogodak na utakmici postigao je Nikolas Anelka posle fenomenalne akcije Frenka Lamparda. Lampard je u 19. minutu vešto predriblao Kurtisa Dejvisa, a odmah zatim i Zaka Najta, dodavši loptu Anelki koji je poslao loptu iza Brada Fridela.

Arsenal i Sanderlend odigrali su meč bez golova. Meč je obeležio debi Andreja Aršavina za ’tobdžije’. Ruski internacionalac je učestvovao u većini napada londonskog kluba u prvom poluvremenu, ali je, uz aplauze zamenjen posle sat vremena. Najbolje prlike na utakmici propustili su Robin van Persi i Niklas Bendtner za Arsenal i Kenvajn Džouns za Sanderlend.

Istim rezultatom završen je i meč između Midlsbra i Vigana. Ekipa Gareta Sautgejta je ostala na samo jednom postignutom golu u poslednjih devet mečeva. Takođe, Midlsbro je zabeležio poslednju pobedu u Premijer ligi još u novembru. Vigan je ovim remijem ostao na sedmoj poziciji.

Bolton je zahvaljujući dva brzo postignuta gola savladao Vest Hem sa 2:1. Prvi pogodak postignut je već u devetom minutu, a strelac je bio Metju Tejlor iz slobodnog udarca. Samo dva minuta kasnije, Kevin Dejvis je udvostručio vođstvo posle centaršuta Johana Elmandera. U drugom poluvremenu, iako su se domaćini uglavnom branili sa desetoricom igrača, Vest Hem je došao do gola pogotkom Skota Parkera u 66. minutu.

Meč između Stouka i Portsmuta završen je posle uzbudljivog finiša bez pobednika – 2:2. Gosti su poveli u 75. minutu golom Nika Kranjčara, koji je iskoristio dobar pas Dejvida Nudženta i savladao golmana Tomasa Sorensena. Do izjednačenja je došlo samo tri minuta kasnije, kada je Džejms Biti iskoristio penal koji je dosuđen kada je Glen Džonson igrao rukom u šesnaestercu. Već dva minuta kasnije, isti igrač je doveo Stouk u prednost udarcem glavom, posle šuta Denija Puha. Ipak, fudbaler domaćih Rajan Šoukros pobrinuo se u 90. minutu da Portsmut ipak kući odnese jedan bod. Herman Hreidarson je šutirao, a Šoukros je loše odbio loptu i prevario svog golmana, Tomasa Sorensena.

U poslednjem meču u subotu, Mančester Junajted dočekuje Blekburnu.

U nedelju se sastaju:
Liverpul - Mančester Siti
Fulam - Vest Brom
Njukasl - Everton

Ponedeljak:
Hal Siti - Totenhem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: