EP: Odbojkašice bolje od Belgije

Izvor: A G

Nedelja, 23.09.2007.

22:57

Default images

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Belgiju 3:2 (22:25, 25:20, 27:29, 25:17, 15:5), u trećem kolu grupe D na prvenstvu Evrope u Belgiji. Srbija je takmičenje u grupi završila kao drugoplasirana ekipa, ali će u narednu grupu preneti maksimalna četiri boda.Izabranice Zorana Terzića u duelu sa Belgijankama pokazale su veliku mentalnu snagu. Domaća ekipa vodila je 1:0 i 2:1 u setovima, ali naše odbojkašice su se uvek vraćale, pa je meč otišao u peti set.

Prelomni momenat meča desio se pri vođstvu domaćih odbijkašica 2:1, u poslednjem, petom setu. Tada je na servis naše ekipe došla Jovana Brakočević i fenomenalnom serijom snažnih servisa dovela našu ekipu do ubedljivih 8:2. Do kraja više nije bilo neizvesnosti, pa su naše odbojkašice zabeležile važnu pobedu.

"Čestitke Belgiji na izuzetnoj borbenosti. Nismo odigrale kako umemo. Umorne smo sada, jer smo za dva dana odigrale deset setova. U pojedinim trenucima meča nismo znale gde smo, odnosno gde koja treba da stoji. Bile smo smušene, ali na sreću, pobedile smo i verujem da ćemo u nastavku šampionata igrati bolje",rekla je Vesna Čitaković – Đurišić, kapiten plavih.

"Belgija nema istaknute pojedince, ali ima izuzetnu timsku igru. Zbog toga sve čestitke domaćinu. Nadam se da povreda Lejs nije teže prirode i da će igrati u nastavku takmičenja. Mi smo večeras ponovo bili stegnuti. Igrali smo u grču i pobedili na silu. Odlučio je pojedinačni kvalitet igračica, koje su u važnim momentima uspele da se izbore za važne poene. Ovo ni iz bliza nije naša prava igra. Nadam se da ćemo posle dana odmora uspeti da se vratimo u pravi ritam i zaigramo opušteno i onako kako umemo", naglasio je Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije.

Srbija će prvi meč u E četvrtfinalnoj grupi odigrati protiv Poljske, u utorak, 25. septembra od 17,30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: