Evropa želi Junajted i Barselonu

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Četvrtak, 14.12.2006.

21:41

Default images

Žreb za prvu prolećnu rundu eliminacija u oba evropska fudbalska kupa biće održan u petak u Nionu, bez učešća predstavnika Srbije.

Pomalo antiklimaktično, najpre će biti izvučeni parovi osmine finala Lige šampiona – od 12 časova – a sat kasnije znaće se parovi šesnaestine finala Kupa UEFA.

Ljubitelji fudbala imali su više od nedelju dana da srede utiske o prvoj fazi najkvalitetnijeg evropskog takmičenja i procene šta ih možće dočekati u februaru, kada se najbolje ekipe kontinenta vraćaju na veliku scenu.

U anketi, koju je sproveo vebsajt Eurosporta, tri sedmine (42%) učesnika izabralo je duel Mančester Junajteda i Barselone kao "okršaj iz snova" u osmini finala. Daleko iza ostali su dueli Čelsija sa Realom (25%) i Arsenala sa Barselonom (13%).

Sve četiri engleske ekipe (Man. Junajted, Čelsi, Arsenal, Liverpul), Lion, Bajern, Valensija i Milan kvalifikovali su se za drugu fazu kao pobednici grupa i u osmini finala biće domaćini revanša.

U drugom šeširu biće tri izuzetno atraktivna imena – Barselona, Real Madrid i Inter, kao i timovi Rome, PSV Ajndhovena, Porta, Seltika i Lila.

Kapiten Rome Frančesko Toti želeo bi da uskrati želju većini, jer mu je san da njegov klub igra sa Mančester Junajtedom.

"U ovoj fazi takmičenja svi rivali su jednako jaki, a ja bih najviše voleo da izvučemo Mančester Junajted. Nikad nisam igrao na Old Trafordu, i želeo bih da doživim to iskustvo", kaže Princ Rima.

Žreb za Ligu šampiona možete pratiti na našem vebsajtu, a mečeve prolećnog dela na našoj televiziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: