Bulsi protiv Pistonsa u Parizu u januaru

Košarkaši Čikaga i Detroita igraće utakmicu regularnog dela sledeće sezone u NBA ligi u Parizu.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2022.

13:45

Default images

Šestostruki šampioni Bulsi i trostruki šampioni Pistonsi igraće utakmicu u četvrtak 19. januara 2023. godine u Akor areni u Parizu. Kako se navodi, informacije o ulaznicama biće objavljene naknadno.

To će biti treća utakmica za Čikago u Parizu, nakon što je klub odigrao dve predsezonske utakmice u tom gradu 1997. godine. Detroit će prvi put igrati u Francuskoj, a prethodno je igrao utakmice u Londonu (2013) i Meksiko Sitiju (2019).

Utakmica u Parizu biće prva NBA utakmica u Evropi od 2020. godine i 12. utakmica lige u Francuskoj od 1991.

Osim utakmice u Parizu 2023. godine, NBA liga i njeni partneri sprovodiće interaktivne aktivnosti za fanove, NBA Cares inicijative za širenje zajednice i programe razvoja NBA košarke za mlade. U Čikagu trenutno igra petostruki NBA Ol-Star Demar Derozan, dva puta NBA Ol-Star i šampion u zakucavanju Zek Lavin, i dvostruki NBA Ol-star Nikola Vučević (Crna Gora).

Bulsi su osvojili šest NBA šampionata u periodu od osam godina, postavši tek treća franšiza u istoriji lige koja je dva puta osvojila tri uzastopne titule (1991-93 i 1996-98).

"Velika je čast što se Čikago Bulsi vraćaju u Pariz za NBA utakmicu Pariz 2023 – događaj koji ilustruje posvećenost lige da ojača nacionalni i globalni uticaj košarke. Pošto sam tokom karijere odigrao nekoliko utakmica u Parizu, znam koliko će ovo biti posebno za naše igrače, našu organizaciju i našu međunarodnu bazu navijača. Radujemo se predstavljanju Čikaga u inostranstvu i zahvalni smo na prilici da to učinimo", rekao je izvršni potpredsednik Bulsa za košarkaške operacije Arturas Karnišovas. Detroit trenutno ima prvog pika sa drafta 2021. Kejda Kaningema, osvajača zlatne olimpijske medalje 2020. Džeramija Granta, 7. pika sa drafta 2020. Kilijana Hejsa (Francuska) i članove najboljeg NBA tima rukija za 2021: Sadika Beja i Ajzeu Stjuarta.

Pistonsi su osvojili NBA šampionate 1989, 1990. i 2004. i igrali su šest uzastopnih nastupa u finalima Istočne konferencije od 2003. do 2008.

"Organizacija Detroit Pistonsa je uzbuđenazbog prilike da protiv Čikago Bulsa odigra svoju prvu utakmicu u Francuskoj. Odigravanje utakmice regularne sezone u Parizu biće sjajno iskustvo za naše igrače i trenere i radujemo se što ćemo pokazati košarku Detroita međunarodnoj publici", rekao je generalni menadžer Pistonsa Troj Viver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: