Grupa B: Interov "Dan D"

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2006.

20:40

Default images

Ekipa Intera igra u sredu prvi od dva meča koje mora da dobije ukoliko želi da nastavi takmičenje u Ligi šampiona.

Desetine miliona evra "težak" sastav iz Milana izgubio je mečeve u Lisabonu i Milanu od Bajerna, a treneru Robertu Mančiniju visi "mač nad glavom", iako je ekipa ponovo prva u Seriji A, posle teške pobede nad Katanijom.

Predsednik Intera Masimo Morati, koji je uložio stotine miliona dolara u pojačavanje ekipe tokom godina, uslišio je sve želje svog trenera i tokom leta na stadion Đuzepe Meaca doveo Vijeru, Ibrahimovića, Krespa, Grosa. Zato nije teško pogoditi da Morati sada želi rezultate bez izgovora:

"Moramo da pobedimo po svaku cenu. Ovo je odlučujuća utakmica, biće i preostale u ovom delu takmičenja, jer smo u teškoj situaciji."

Iako pobeđuje, milanski tim ne igra dobro... Šta reći o Adrijanu koji je već 200 dana bez pogotka?

Možda će upravo gostovanje autsajdera u grupi probuditi vrhunskog napadača iz šestomesečne letargije.

Roberto Mančini neće moći da računa na suspendovane Ibrahimovića i Grosa, ali veliki adut predstavlja sjajna forma Dejana Stankovića. Napad će najverovatnije predvoditi Ernan Krespo, a prema poslednjim informacijama iz Italije, Adrijano je odbio da izađe na trening u ponedeljak, i tako podgrejao glasine da u svlačionici Intera postoji kriza.

Moskovski Spartak je doputovao u Milano u najjačem sastavu, a svakako će najveća opasnost pretiti od Ovusu-Abejea, bivšeg napadača Arsenala.

Magat želi prolaz u 2.rundu u Lisabonu

Ekipa Bajerna otputovala je u Lisabon puna samopouzdanja posle povratka na prvo mesto u Bundesligi i komforne pobede od 4-2 u duelu sa Hertom.

Ono što treba da brine "zeleno-bele" iz Lisabona jeste buđenje Makaja, Podolskog i Pisara, koji su postigli golove u subotu u Minhenu.

Iako se u Bavarskoj pribojavaju da će tim odigrati opuštenije, jer je već odmakao Interu, trener Feliks Magat odagnao je takve sumnje:

"Želimo svih devet bodova iz tri utakmice. Nije važno da li igramo protiv Sportinga ili nekog drugog tima. Ova pobeda bi nas već sada odvela u drugi krug. Želimo brzo da završimo posao", rekao je Magat.

Meč će zbog povreda ponovo propustiti Dajsler, Ismael, Hargrivs i Gerlic, a očekuje se da će napadače i ovoga puta loptama "hraniti" Mark van Bomel, koji je zadobio lakšu povredu u subotu.

Za sada nije poznato sa koliko napadača će Magat započeti meč, i da li će se ponovo odlučiti za taktiku sa tri strelca (Makaj,Podolski i Pisaro).

Magatov kolega Paolo Bento nema mnogo problema sa sastavom tima, svi su spremni. Napad će, prema najavama iz Portugalije, predvoditi Lidson i Alesandro, a veliki deo tereta u utakmici pašće na leđa "veznjaka" Karlosa Paredesa, koji će morati da zaustavi Marka van Bomela, u čijim je rukama ključ igre minhenskog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: