Radmanović: "Došao je trenutak za pravu sezonu"

Do nove NBA sezone ostalo je još nekoliko dana, a košarkaš Sijetl Supersoniksa Vladimir Radmanović je jedan od onih koji se za nju možda i najduže spremao. "Isečen" od strane domaćih medija koji nisu prihvatili njegovo objašnjene da želi da preskoči EP u Švedskoj i u potpunosti se posveti pripremama za sezonu koja će odrediti njegovu budućnost, Radmanović je leto u potpunosti posvetio košarkaškom terenu. Čudjenje ljudi iz organizacije Soniksa koji nisu baš shvatili njegovu nameru da učestvuje na letnjim ligama ( mesto rezervisano samo za igrače koji tek traže angažman , ili one koji su dugo bili van takmičenja) pretvoreno je u ogroman kredit koji je Radmanović zaradio u Vašingtonu, a priča se posle dobrih partija tokom priprema i predsezone, završila logično – Soniksi su iskoristili pravo i produžili ugovor sa Vladimirom i na 4.sezonu. U intervjuu za B92, Radmanović priča o pripremama, planovima i ciljevima kluba za novu sezonu, dolasku Drobnjaka, favoritima za prsten...

Izvor: B92

Subota, 25.10.2003.

14:02

Default images

Istrpeo si mnogo kritika odlukom da ne putuješ u Švedsku. Na sve to došao je ogroman rad za zauzimanje što bolje pozicije pred start nove sezone. Da li se na kraju svega i isplatilo sve što si radio ?

"Sigurno da jeste. Nisam igrao za reprezentaciju, nisam imao nikakve nastupe tokom leta, baš zato što sam hteo da se pripremim za ovu sezonu. Na kraju se pokazalo da se ovaj rad počeo isplaćivati, iako igre u predsezoni ne znače mnogo. Meni lično znači da vidim gde se nalazim, koliko sam ovog leta uspeo da napredujem i koja će mi biti uloga u timu koju treba da dobijem. Ona mnogo zavisi od odigranih utakmica u predsezoni, koje sa odradio bolje nego prethodnih".

Da li se sada osećaš komotnije i bolje u timu ?

"Osećam se bolje, osećam više sigurnosti u svojoj igri. Prethodne dve sezone bile su u neku ruku pronalaženje, da vidim šta mogu da uradim, šta ne mogu . Sigurno da je to upoznavanje lige i igrača sada prošlost. Došao je period u kome treba da krunišem taj svoj rad i da odigram jednu dobru sezonu".
Kakvu ulogu ćeš imati ove sezone. Poznat si po šutevima iz daljine, ali trener Nejt MekMIlan je dosta koristio tvoje usluge i na poziciji 4:

" Sigurno da ću ulaziti više u reket, pošto ranije mogu reći nisam ni ulazio u reket niti igrao ledjima. To je deo koji sam odradio na Kopaoniku tokom leta gde sam dosta radio na toj centarskoj tehnici. Tokom pripremnih utakmica dobijao sam lopte na niskom postu. Nadam se da će tako da se nastavi i da će moje igre biti konstantne, što je najvažnije".

Tvoji i ciljevi kluba u novoj sezoni ?

"Počeo bih od kluba, pošto je on važniji nego moje individualne statistike. Naš plan je da se plasiramo u plej of i odemo što dalje. To je plan praktično svake ekipe u zapadnoj konferenciji gde su svi timovi mnogo jaki. Mnogo dobrih igrača sa istočne obale je došlo, tako da su se timovi pojačali.Ostali smo u skoro nepromenjenom sastavu, imamo par novih igrača, od kojih je Kolison završio na operaciji ramena. Ne znamo šta će biti sa Rej Alenom koji ima problema sa skočnim zglobom. Jednostavno – želimo da dobijemo što više utakmica u toku sezone, da pokušamo da uradimo nešto u plej ofu.Lično – želim da odigram bolju sezonu nego prethodnu, da imam 14-15 poena u proseku , 5 –7 skokova po meču i da ustalim svoju igru, a ne da odigram dva meča dobro, pa da me nigde nema 3 utakmice".
Favoriti na Zapadu i u čitavoj NBA ligi ?

"Favorit na zapadu je i favorit u čitavoj NBA ligi. U ovom trenutku ne mogu da kažem ko je favorit pošto smo odigrali samo nekoliko utakmica sa jačim timovima, dva meča smo videli na TV-u, o ostalima smo samo čuli priče, znamo ko igra u timovima, ali ne znamo kako ekipe funkcionišu. Svi su se mnogo pojačali, ali treba sačekati da vidimo kako će funkcionisati zajedno i koliko vremena im treba za to".

Otišao je Predrag Drobnjak, prijatelj sunarodnik i neko sa kime si mogao da popričaš na maternjem jeziku. Kako prvodiš slobodno vreme ?

" Nemam slobodnog vremena, sve se svodi na pripreme, treninge i utakmice. Bez Pedje je još teže, nemam sa kime da sednem sa popričam. Ne mislim bukvalno, jer sam u dobrim odnosima sa svima iz tima, ali ipak je drugačije kada imaš nekog iz svoje zemlje i popričaš na neki drugi način. Ipak, profesionalci smo obojica, drago mi je što je uspeo da potpiše ugovor, što je pronašao ekipu za sebe. Sretaćemo se, ne treba to gledati sa crne strane, sada imam još jednog u LA sa kojim mogu da izadjem na večeru kada budem tamo".
Šanse rukija koji su pristigli ove sezone ?

"Nadam se da će je dobiti i na prvom mestu iskoristiti je". Ja sam imao priliku da vidim jedino Pavlovića protiv koga sam igrao. Odigra o ej dosta dobro, verovatno ima mesta za njega. Miličića nisam video, Čabarkapa je operisan".

Sticajem okolnosti Soniksi će prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati upravo protiv LA Klipersa za koje nastupaju Marko Jarić i Predrag Drobnjak.

Narednih dana svi čitaoci sajta B92 biće u prilici da pročitaju i duže intervjue sa ostalim igračima iz SCG u NBA. Već u ponedeljak o novom poglavlju u svom životu, planovima Pistonsa, ličnim ciljevima, govoriće 2.pik sa ovogdišnjeg drafta, košarkaš Detroita Darko Miličić....

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: