Ašihara kaikan: Nova borbena veština

Kancho Hideyuki Ashihara, začetnik ovog stila je i sam majstor kyokushinkai-a stvorio novu veštinu borenja polovinom sedamdesetih godina prošlog veka, unapređujući tehnike iz kyokushinkai-a razvijajući svoju Sabaki metodu.

.

Željko Čačija Srbija
Podeli

Najpoznatije međunarodno takmičenje u ovom stilu je “Sabaki Challenge Spirit”. Svrha ovog takmičenja je da se na godišnjem nivou okupe najbolji borci Ašihare, kako bi testirali principe i teorije koje su sastavni deo Ašihara treniranja, sa krajnjim ciljem ličnog usavršavanja kao i unapređenja ovog stila u celini.

To je prilika da borci testiraju svoju izdržljivost, brzinu, snagu, preciznost, tehniku i ono što je najvažnije svoju “Sabaki” metodu. Međutim, mnogo važnije je da borci mentalno i emocionalno praktično provere svoju istrajnost, sportski duh i samodisciplinu.

Sa svojim klubovima BENEPHARM , sensei Svetlan Skenderovski, sempai Željko Mandić (sa klubom TORA), sempai Saša Anđelić (TSURU) i sempai Svetlan Spasić (OOKAMI), osnovali su u februaru Ashihara kaikan savez Srbije koji je u prvom mesecu postojanja okupio skoro 100 članova.

Zahvaljujući autoritetu koji sempai Svetlan Skenderovski ima među majstorima borilačke veštine u Evropi i svetu, Ashihara kaikan savez Srbije je dobio zvaničan poziv za učešće na 13. svetskom prvenstvu (13th Sabaki challenge spirit) koje će biti održano u gradu Viborg, Danska od 5. do 9 aprila 2007. godine. Za prvo predstavljanje NIKO (New International Karate Organization) federaciji srpsku reprezentaciju će predstavljati 10 članova.

Prati B92 SPORT na Viberu

Sport