Bolshoy Ice Dome

Velelepna 'ledena' dvorana jedan je od najvećih i najskupljih objekata podignutih za Igre, i u njoj će se hokejaši boriti za zlato.

Izvor: Nemanja Ðorðeviæ

Ponedeljak, 03.02.2014.

00:18

Default images

Sa kapacitetom od 12 hiljada mesta najveća je na Zimskim olimpijskim igrama, što i sam naziv Boljšoj (najveći) asocira. Projektovana je tako da podseća na zaleđenu kap.

Pored finalnog meča, u planu je da se još nekolicina hokejaških mečeva odigra u dvorani od 180 miliona dolara, smeštenoj na obali Crnog mora.

Dvorana pripada kompleksu od ukupno tri objekta, koji su pod jurisdikcijom Međunarodne hokejaške federacije. Pored nje, u kompleksu se još nalaze „Šajba Arena“, locirana samo 300 metara dalje, i 'ledeni prsten' namenjen za treninge.

Sva tri objekta nalaze se u radijusu od 700 metara, kako bi bile što funkcionalnije i učesnicima pružile maksimalan komfor.

Posle završetka Igara, planirano je da se koristi za razne sportove, ali i za održavanje koncerata.

Dvorana je svečano otvorena 2012. godine, a jedna je od retkih koja će i posle Igara ostati u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: