ATP Top 5 – Đoković kompletirao klub 30+

Niko od petorice najboljih tenisera na svetu više nema manje od trideset godina.

Izvor: M.LJ.

Ponedeljak, 22.05.2017.

18:13

ATP Top 5 – Đoković kompletirao klub 30+
Getty images

Novak Đoković je u ponedeljak proslavio trideseti rođendan, nedelju dana pre njega to je učinio i Endi Mari, pa su njih dvojica sa po 30 godina najmlađi teniseri koji čine Top 5 na svetu.

Titulom na Mastersu u Rimu, Aleksandar Zverev je pokazao da se od njega može mnogo očekivati u bliskoj budućnosti, to već sada pokazuje Dominik Tim, ali ni jedan ni drugi za sada nisu u najboljih pet.

Zverev je pobedivši Đokovića sa 6:4, 6:3 došao na 10. mesto ATP liste, a dvadeseetogodišnji Nemac je protiv srpskog tenisera pokazao izuzetnu zrelost u finalu. Tri godine stariji Tim je igrao nekoliko finala ove godine, u Barseloni je poražen, a već u Rimu je savladao Nadala.

Od sadašnje petorice najboljih tenisera, samo je Stan Vavrinka "procvetao" nešto kasnije. Federer i Nadal su počeli da dominiraju mladi, slično kao i Novak koji je poput Zvereva, prvi masters ovoji u Montrealu pobedviši tada neprikosnovenog Federera.

Mari i Đoković su napunili po 30, Nadal u junu puni 31, Federer u avgustu 36, a Vavrinka ima 32 godine. Na strani najbolje petorice je iskustvo, ali je na strani mlađih želja. Zverev i Tim su skorašnjim partijama pokazali da je imaju i da se ne predaju bez borbe, zbog čega će teniski veterani morati da podignu formu ako budu želeli da još vremena ostanu među najboljim igračima na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: