Najčudniji mečevi u istoriji: "Znak sa neba"

Svako ko je pomislio da se Amerikanac Sendi Majer nije molio da osvoji Stokholm Open je promašio poentu, jer je to upravo ono što je uradio.

Niko od dvadesetpetogodišnjeg Njujorčanina nije očekivao da osvoji ovaj turnir, naročito jer je leto proveo igrajući u cirkuskoj atmosferi "World team tennis" lige, za koju su mnogi tvrdili da nije najbolja priprema za veliki turnir.

Majer je, kao u inat stručnjacima, napravio veliko iznenađenje, pošto je veoma superiornom igrom stigao do finala, pošto nije izgubio ni set, iako je pobeđivao protivnike kao što su Brajan Gotfrid, Harold Solomon i Sten Smit.

Dok su mediji hvalili njegovu igru, Majer se uzdržavao od komentara, jer je znao da poseduje skriveno oružje koje mu je pomagala pri igranju.

Izvor: Ana Kržavac

Utorak, 20.05.2008.

21:31

Default images

Kao veoma religiozni hrišćanin, Majer je koristio moć molitve da se pripremi za svaki meč ponaosob. Pred finale sa Južnoafrikancem Rejem Murom koje se igralo 13. novembra, u nedelju, Majer je odlučio da zamoli za još jednu uslugu, tako što se molio punih 15 minuta u crkvi pred meč. Niko nije siguran šta je Majer uradio da mu se želje obistine preko molitve, ali Mur je u finalu jedva pružio otpor. Majerova superiorna igra donela mu je pobedu od 6:2, 6:4.

Molitva ne pomaže svakome, naravno. Da bi "upalila", morate barem koliko-toliko da znate da igrate tenis, za početak. Majeru je ova neobična taktika veoma pomogla pri samopouzdanju, ali i sâm teniser priznaje da ništa ne bi uradio bez svete pomoći: "Ja izađem na teren i dajem sve od sebe. Sve iznad toga je Božija pomoć."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: