Drugi slučaj dopinga u Pekingu

Tajvanski bejzbol igrač Taj-šan Čang drugi je sportista uhvaćen u dopingu tokom Olimpijskih igara.

Izvor: B92

Sreda, 13.08.2008.

13:06

Default images

Čang je bio pozitivan na neku od zabranjenih susptanci, ali Svetska anti-doping agencija nije precizirala na koju. Test je obavljen pre početka zvaničnog olimpijskog perioda (od 27. jula), a potvrdila ga je Svetska bejzbol federacija. Čang neće moći da nastupi u meču svoje selekcije sa Holandijom, a ukoliko bude pao i na drugom testu sledi mu izbacivanje sa Igara.

Tajvanska bejzbol federacija tražila je da se novi test obavi što pre.

Jedan od čelnika Tajvanskog olimpijskog komiteta rekao je da je moguće da je Čang uzeo kineski lek za prehladu koji sadrži zabranjenu supstancu. Komitet je sportistima savetovao da izbegavaju te lekove.

"Ne radi se o lekovima koji su zabranjeni, ali sportisti ne smeju da ih koriste. Ne znam šta se tačno dogodilo, nisam lekar", rekao je taj čelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: