Britanski sud: Bridž nije sport

Apelacioni sud u Londonu odbio je da kartašku igru bridž prizna za sport.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 19.01.2017.

23:23

Britanski sud: Bridž nije sport

Sud je prihvatio odluku organizacije "Engleski sport" (Sport England), ranije poznate kao Savet za engleski sport, iz oktobra 2015. godine da bridž ne bude uvršten u kategoriju s badmintonom, bilijarom i modernim plesom.

Engleska bridž unija, koja ima oko 55.000 članova, ocenjuje da ovakva odluka ograničava javno finansiranje i promociju te kartaške igre. U saopštenju se takodje navodi da bridž doprinosi zdravlju i mentalnom napretku. ; Po pravilniku "Engleskog sporta", koja donosi odluke o javnom finansiranju u toj državi, navodi se da sport mora da ima "fizičku aktivnost".

Na listi "Engleskog sporta" nalaze se sportovi poput ribolova, pikada, dodžbola (izmedju dve vatre), avio modelarstva i letenja balonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: