Dan I: Prva medalja, teniseri 2/4

Prvog dana Olimpijskih igara održavane su borbe u 18 sportova, a medalje će se deliti u 12 disciplina u okviru 7 sportova.

Izvor: B92

Subota, 28.07.2012.

09:02

Default images

Jedna od medalja pripala je i Srbiji, Andrija Zlatić osvojio je bronzu u disciplini vazdušni pištolj. Polovičan uspeh imali su teniseri, dok se ostali nisu proslavili.

Odbojkašice su doživele debakl od Kine, plivači i troje strelaca je ostalo bez finala, biciklisti su bili solidni, dok će dvojac bez kormilara u repasaž. Stonoteniser Marko Jevtović eliminisan je u prvoj rundi.

16:50 Streljaštvo: Zlatić osvojio prvu medalju!

Tanjug
Andrija Zlatić je sa 685.2 kruga osvojio svoju i prvu medalju za Srbiju u Londonu, a ukupno 99. On je u finalu zadržao poziciju iz kvalifikacija, a iako je tokom finala bio 4. i 6. u sedmoj seriji uspeo je da nadoknadi ceo jedan krug i stigne do odličja (u finalu pogodio 100,2 kruga).

Zlato je osvojio Đongoh Đin iz Južne Koreje sa 688.2 kruga, dok je srebro pripalo Italijanu Luki Teskoniju sa 685.8 krugova.

19:00 Jevtović ispao od veterana

Pretposlednji srpski olimpijac prvog dana izašao je na borilište. Marko Jevtović je eliminisan je u prvoj rundi od legendarnog Belgijnca Žan-Mišel Saivea sa 4:1 u setovima.

Naš najbolji igrač Aleksandar Karakašević igra u nedelju u drugoj rundi protiv boljeg iz duela Danca Alana Bentsena i Mađara Danijela Cvikla.

17.00 Biciklisti daleko od pobednika, Stević ispred Viginsa

FoNet
U drumskoj trci u biciklizmuIvan Stević je stigao je 53, dok je Gabor Kasa podelio 109. poziciju.

Zlato je osvojio Kazahstanac Aleksandar Vinokurov, srebro je pripalo Kolumbijcu Rigobertu Uranu Uranu, dok je bronza pripala Norvežanin Aleksandar Kristofu.

14:13 Odbojka: Debakl protiv Kine - 1:3

Tanjug
Prva od naše četiri reprezentacije na teren je izašla ženska odbojkaška. Šampionke Evrope kreću mečevima sa azijskim selekcijama, a krenule su silovito na Kineskinje.

Posle petnaestak minuta povele su 20:10 u prvom setu, a onda lagano stigle do 25:16, ali im se posle toga raspala igra i Kina je dobila preostala tri seta 25:18, 25:13, 25:12.

Sledeći rival je Južna Koreja.

15:34 Tenis: Ana i Jano prošli, JJ i Viktor ispali

Beta/AP
Srbe na Vimbldonu očekuje bogat program već u subotu, jer na teren izlaze Ana Ivanović, Jelena Janković, Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

Ana je prva na terenu, rivalka joj je Kristina Mekhejl iz SAD, a meč e završen pobedom naše teniserke 6:4, 7:5.

Janko je još lakše pobedio Davida Nalbandijana 6:4, 6:3.

Na teren je u međuvremenu izašao i Viktor, čiji rival je Nikolas Almagro. Španac je dobio meč 6:4, 7:6.

Jelena je igrala sa Serenom, Amerikanka je dobila meč 6:3, 6:1.

13:09 Veslanje: Dvojac mora u repesaž

Beta/AP
Srpska veslačka ekipa sastoji se od dve posade, dvojca i četverca.

Na stazu, na kojoj inače treniraju učenici Itona, koji zatim idu na Oksford i Kembridž, prvog dana izašao je dvojac Stojić, Beđik.

Oni su osvojili četvrto mesto u grupi, pa će priliku za polufinale potražiti u repesažu, u ponedeljak.

13:11 Plivanje: Felps za dlaku, Marković 22/27, Silađi 31/44

Beta/AP
Plivači su krenuli u kvalifikacije, počinje najatraktivnijom trkom prvog dana - 400m mešovito. U njoj gledamo Majkla Felpsa, Rajana Lohtea i Lasla Čeha, tri glavna kandidata za medalje.

Odmah je usledio šok - Felps se jedva plasirao u finale, osmim vremenom, a Čeh, koji je bio sa njim u grupi, ostao kratak za sedam stotinki. Najbrži je bio Japanac Kosuke Hagino.

Finalna trka žena na 100m prsno mogla bi da bude fantastična, posle odličnih rezultata u kvalifikacijama, u kojima je Amerikanka Dejna Volmer oborila olimpijski rekord.

Drugo iznenađenje dogodilo se na samom kraju kvalifikacija, jer nemačka ženska štafeta 4x100 nije ušla u finale. Nemice su bile četvrte u grupi i devete ukupno.

Đorđe Marković je u kvalifikacijama na 400m slobodno osvojio sedmo mesto u grupi uz rezultat 3:55,35, gotovo tri sekunde slabije od kvalifikacionog vremena. On je po rezultatu pre dolaska na OI bio 24. među 27 učesnika trke, a današnji rezultat ga je doveo na 22. mesto. U toj disciplini nema polufinala, već osam najboljih direktno ide u finale.

Čaba Silađi je u drugoj grupi kvalifikacija na 100m prsno osvojio drugo mesto u grupi sa 1:01, 95, što je bilo dovoljno samo za 31. mesto u konkurenciji 44 plivača.

14:33 Streljaštvo: Arsović i Maksimović bez finala

Beta/AP
Reprezentativke Srbije Andrea Arsović i Ivana Maksimović izašle su u 9.15 na strelište, i prve su od 115 predstavnika Srbije na olimpijskim borilištima.

Ivana je počela bolje, ali je posustala, dok je Andrea posle lošeg početka ušla u sjajnu seriju, ali to nije bilo dovoljno za finale.

Na kraju - petnaesto mesto za Arsovićevu i 35. za Maksimovićevu.

Obe su posle takmičenja izjavile da su zadovoljne.

Obe devojke imaće novu šansu u trostavu, sledeće subote.

Dve medalje pripale su Kini, srebro Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: