Proleter – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Proleter na gostovanju rezultatom 1:0 u utakmici pretposlednjeg, 36. kola Superlige Srbije.

Dobrodošli!
Kraj! Nova pobeda Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Proleter na gostovanju rezultatom 1:0 u utakmici pretposlednjeg, 36. kola Superlige Srbije.

Strelac jedinog gola bio je rezervista Jevtović, koji je iskoristio kardinalnu grešku protivničkog čuvara mreže Vesića 15 minuta pre kraja i, ispostavilo se, doneo tri boda svojoj ekipi.
Tri minuta nadokande
Gol Jevtovića
89' Šta je sada promašio Savić
Ponovo fenomenalan centaršut Stojkovića. Vujadin Savić je dobio loptu "na tacnu", ali je glavom poslao pored gola.
88' Jevtović bez pomoći saigrača
Odličan solo prodor Milan Jevtovića, koji je sam prošao nekoliko fudbalera Proletera. Pokušao je da uposli nekog od saigrača kod peterca, ali nikoga nije bilo da "pokupi" njegov pas.
87' Ogromna prilika za Čovića
Ovo je bio "zicer". Čović je bio sam na petercu i imao je samo Popovića ispred sebe, ali je loptu poslao na tribine iza gola Zvezde.
84'
Šansa za Erika Jirku, kojeg je uposlio Jevtović. Slovak nije uspeo da najbolje zahvati loptu, pa je šutirao daleko od gola.
83' Proleter ostao bez izmena
Poslednje dve izmene izvršio je trener Proletera. Van terena su Mitrović i Plavišić, a na njemu Stamenić i Novaković.
Prvi žuti karton na meču
Prva javna opomena dodeljena je Leandru, štoperu Proletera.
75' Gooooooool! Zvezda vodi!
Velika greška golmana Proletera posle kornera protivnika. Ispala mu je lopta, sudija je procenio da ga niko nije faulirao, a Milan Jevtović se najbolje snašao i loptu sa par metara od gola samo smestio u mrežu.

thepedja@gmail.com/STARSPORT
64' Popović na visini zadatka
Preti Proleter u dva navrata. Prvo je Vukajlija imao otvoren šut sa 15ak metara u golmana Popovića, a onda je Zvezdin čuvar mreže par minuta kasnije ponovo odlično odreagovao.
61' Dve izmene za Milojevića
U igru će Erik Jirka i Marko Jevtović, dok van terena idu Dejan Joveljić i Aleksa Vukanović.
50' Zvezda krenula ofanzivno
Dosta ofanzivnija igra crveno-belih na startu drugog poluvremena, ali bez pravih šansi.
Počelo je drugo poluvreme
"Nula" na poluvremenu, Proleter bolji od Zvezde
U prvih 45 minuta nismo videli praktično ništa zanimljivo, sem par poluprilika. Proleter je imao više takvih slučajeva na svojoj strani, ali nije uspeo da dođe do gola.

thepedja@gmail.com/STARSPORT
41' Simićev centaršut umalo bio "koban"
Odlična prilika za Veljka Simića. Centrirao je, ali je njegova lopta umalo iznenadila protivnika na samo par metara od gola. Ipak, defanzivci Proletera otklonili su opasnost i Zvezda je dobila korner.
35' Najbolja šansa na utakmici!
Proleter je imao veliku priliku. Mitrović je probio odbranu crveno-belih i imao novu priliku da savlada Popovića jedan na jedan. Ipak, promašio jeceo gol i ostalo je 0:0.
33' Vukanović pokušao da zavara sudiju
Aleksa Vukanović se uhvatio za lice posle jednog duela sa protivnikom i završio na travi novosadskog terena. Posle ponovljenog snimka videlo se da je Zvezdin napadač pokušao da iscenira prekršaj.
30' Joveljićev faul u napadu
Dobar napad Zvezde i skok Joveljića, koji je šutirao glavom direktno u golmana Proletera. Ipak, da je gol bio ne bi važio, jer je Zvezdin napadač napravio faul u napadu.
Navijači Zvezde, da li mislite da je Milojević pogrešio?
22' Vukanović zamalo ostao kratak
Dobra lopta Stojkovića ka Vukanoviću. Zvezdin napadač je uspeo da dođe do lopte pre golmana Proletera, koji je proleteo u prazno, ali nije iskontrolisao loptu i ona je otišla preko gola.
16' Zvezda konačno stvorila šansu
Ovo je bila prilika za Zvezdu, to jest za Joveljića. Dobio je loptu u šesnaestercu protivnika, ali mu je ona pobegla dovoljno da ne uspe da ugrozi gol Proletera.
10' Proleter nastavio sa napadima
Duga lopta koja je iznenadila odbranu Zvezde, Mitrović je krenuo ka šesnaestercu, ali je Gajić dobro reagovao i otklonio opasnost.
4' Prva šansa za Proleter
Dobra akcija za domaćina. Čović je dodao do Mitrovića, a on bio jedan na jedan sa Popovićem. Nažalost po Proleter nije uspeo da iz okreta dobro zahvati loptu, pa Popović nije morao ni da reaguje.
Utakmica u Novom Sadu je počela
Zvezdi priznata titula iz 1946. godine
Opširnije: Zvezdi priznata titula iz 1946!
 Jevtović 75'
  PRO   CZV  
  0 : 1  

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: