Čelsi - Dinamo (K) 3:0

Čelsi je u prvom susretu osmine finala Lige Evrope pobedio Dinamo iz Kijeva sa 3:0.

 Pedro 17'
  ČEL   DIN  
  1 : 0  
Mečevi su završeni
Čelsi i Napoli su stekli lepu prednost za revanš, pobedili su svoije rivale sa po 3:0, dok je golom Klasona u 63. minutu Krasnodar uspeo da smanji prednost Valensije na 2:1 i tako sebi da nadu da može da preokrene skor u revanšu u Rusiji.
Pogodak Hadsona Odoija
90? Gol za Čelsi, strelac Hadson Odoi!
Brz napad čelsija, lopta je sa desne strane upućena u kazneni prostor, Loftus Čik je proigrao Hadsona Odoija kojem nije bilo teško da zatrese mrežu - 3:0!
89' Šaparenko zakasnio
Brza kontra Ukrajinaca, imali su veliku šansu da nešto urade, ali Šaparenko nije uspeo da prihvati loptu i prilika je propala.
85' Velika prilika za Dinamo
Konačno velika prilika za Dinamo iz Kijeva. Centaršut je bio sa desne strane, Sidklej je bio u ofsajdu, ali sudija nije ništa signalizirao. Šutirao je igrač Dinama glavom sa svega dva ili tri metra, ali lopta je otišla paralelno sa gol linijom i prilika je propala.
76' Pokušaj Cigankova
Dinamo iz Kijeva je imao još jednu dobru akciju, ali Cigankov nije uspeo da dovrši posao. Izblokiran je u pokušaju da ugrozi gol Kepe Arisabalage.
74' Prvi šut ka golu Čelsija
Fudbaleri Dinama iz Kijeva bili su u jednom od malobrojnih napada na današnjem meču. Tek u 74. minutu su uputili prvi udarac u okvir gola Čelsija.
Majstorija Vilijana, Bojko se nije ni pomerio!
Prelep gol Vilijana, Čelsi vodi 2:0!
Čelsi je poveo sa 2:0. Slobodan udarac sa 19 metara, iskosa sa leve strane sjajno je izveo Vilijan. Prebacio je živi zid i pogodio levi gornji ugao gola Dinama - 2:0!
Gonačno gol gostiju, Krasnodar smanjio u Napulju na 2:1
Efektan autogol Onguenea, Napoli vodi sa 3:0
54' Pedro opet u akciji
Pedro se ne zadovoljava jednim golom. Opet je brzonogi napadač "plavaca" bio u akciji, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali Bojko je siguran na golu Dinama iz Kijeva.
Trenutno stanje
Liga Evrope, osmina finala (uživo):
Čelsi – Dinamo (K) 1:0
(Pedro 17)
Napoli – Salcburg 2:0
(Milik 10, Ruiz 18)
Valensija – Krasnodar 2:0
(Valensija 12, 24)
Počelo je drugo poluvreme
Utakmice u Londonu, Napulju i Valensiju su nastavljene.
Poluvreme, domaćini u prednosti
Poluvreme je na sve tri utakmice, domaće ekipe su u prednosti. Čelsi je imao dosta prilika, ali je iskoristio samo jednu, dok su Napoli i Valensija na putu da zabeleže ubedljive pobede .
45' Opet Pedro u akciji
Poslednji napad u prvom poluvremenu za Čelsi. Pedro se opet našao u izglednoj situaciji, šutirao je sa desetak metara, ali Bojko je uspeo da zaustavi njegov udarac. Pedro je, svakako, najistaknutiji pojedinac prvog dela meča u Londonu.
Ovaj momak je obeležio prvi deo meča na "Mestalji"
35' Šansa i za Kristensena
Vilijan je bio u odličnoj akciji po desnom boku, pronašao je Kristensena. Njegov udarac je za malo završio kraj leve stative, lopta se od jednog odbrambenog igrača Dinama odbila u korner.
34' Velika šansa za Pedra, Bojko sjajno brani
Kakva prilika za "plavce". David Luiz je izvrsno proigrao Pedra, ovaj je izašao pred golmana Bojka, ali je čuvar mreže Dinama iz Kijeva fantastično reagovao i sprečio bivšeg napadača Barselone da se ponovo upiše u strelce.
31' Sporna situacija, ništa od penala za Čelsi
Strelac jedinog gola na "Stamford bridžu", pedro, našao se u prilici da pripreti golu Kijevljana, ali je sapleten. Sudija se nije oglasio, navijači Čelsija protestuju, očekivali su da dosudi penal.
Strelci raspoloženi
Na tri utakmice pet golova u prvih pola sata igre, strelci su očigledno dobro raspoloženi. I svuda su u prednosti domaći timovi.
Valensija ne popušta, drugi gol Rodriga!
24' Šansa za Barklija
Umalo da Čelsi povede sa 2:0. Veliku priliku propustio je Ros Barkli. Dobio je loptu pravo u noge, ušao u kazneni prostor i onda iskosa sa leve strane, sa svega pet metara, šutirao je pravo u golmana Dinama Bojka.
Napoli povećao prednost, Ruiz strelac drugog gola
Gol Pedra
17' Čelsi poveo! Pedro zatresao mrežu Dinama
Odlična akcija fudbalera Čelsija i gol! Igrao se 17. minut kada je Ros Barkli poveo akciju sa Pedrom. Uspeli su da iskombinuju sa Žiruom, koji je petom vratio loptu do Pedra, on je ušao pred gol i rutinski zatresao mrežu - 1:0.
Valensija povela u 12. minutu, strelac Rodrigo Moreno
Napoli poveo u 10. minutu, Milik zatresao mrežu Salcburga
7' Čelsi krenuo u ofanzivu
Izabranici Mauricija Sarija su od prvog minuta krenuli ofanzivno.Jasno je da im je želja da što pre dođu do gola.
Mečevi su počeli
Ovde ćemo pratiti mečve Čelsija i Dinama iz kijeva, potom Napolija i Salcburga, odnosno Valensije i Krasnodara.
Dobrodošli u LIVE BLOG!

Možda vas zanima

Podeli: