Evroliga krunisala najbolje pojedince sezone 2021/2022

Evroliga proglasila je Nikolu Mirotića za najkorisnijeg igrača sezone, a nagradu mu je u Beogradu uručio Željko Obradović. B92.net je bio na licu mesta.

Najbolji pojedinci:
Najbolji momenat: Kostas Slukas (Olimpijakos)
Zvezda u usponu: Rokas Jokubaitis (Barselona)
Najbolji defanzivac: Kajl Hajns (Armani)
Najbolji strelac: Vasilije Micić (Anadolu Efes)
Najbolji trener: Jorgos Barcokas (Olimpijakos)
Idealna petorka: Majk Džejms (Monako), Šejn Larkin (Anadolu Efes), Nikola Mirotić (Barselona), Valter Tavares (Real Madrid), Saša Vezenkov (Olimpijakos)
MVP: Nikola Mirotić (Barselona)
Barcokas najbolji trener
Strateg Olimpijakosa Jorgos Barcogas dobio je nagradu za trenera sezone, nakon što je pomalo neočekivano doveo grčki tim do Fajnal-fora u Beogradu.

Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Mirotić: Zadovoljstvo je primiti nagradu od najboljeg
"Veliko je zadovoljstvo što sam primio nagradu od najboljeg trenera. Hvala timu, stručnom štabu, igračima, ovo je timski posao i pre nekoliko nedelja Nik Kalates mi je rekao da ga se setim ako osvojim MVP nagradu. Hvala Niku jer mi olakšava život na terenu, sjajan je saigrač i prijatelj. Hvala i mom ličnom treneru Jadranu Vujačiću, gurao me je da dođem do ovog nivoa, on je verovao u mene mnogo više nego što sam ja sam u sebe", rekao je Mirotić.
Obradović kruniše MVP-ja sezone
To je košarkaš Barselone Nikola Mirotić!
Tradicija se nastavlja
Trostruki osvajač nagrade "Alfonsoo Ford" Igor Rakočević uručio je ovo priznanje njegovom nasledniku, najboljem strelcu Evrolige Vasiliju Miciću.

Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
IN MEMORIAM
Ceremonija je počela odavanjem poštovanja preminulom Ademoli Okuladži.
Pratite uživo prenos
"Dobro došli u grad košarke!"
Zvanice je prvi pozdravio direktor Evrolige Đordi Bertomeu.

Nismo bili sigurni da li ćemo slaviti sezonu sa navijačima, zbog njih igramo i nismo mogli da imamo još jedan F4 bez njih. Hvala Berlinu jer su razumeli tešku odluku, kao i Beogradu koji je uspeo da preokrene sve u ovim izazovnim vremenima. Bile su ovo teške dve godine, ali velika radost videti pune arene, tribine su dobile boje i učinile Evroligu ono što i jeste. Timovi su spremni da pruže sjajan F4. Čestitam Barseloni, Realu, Olimpijakosu i Efesu koji su došli ovako daleko. Hvala njima, ali i ostalim timovima koji su nam priredili sjajnu sezonu. Teška vremena se nastavljaju zbog strašnog rata u Ukrajini, nadamo se da će mir doći brzo. Ne smemo da zaboravimo da prvi put timovi koji su započeli sezonu neće moći da je završe. Mnogo je neizvesnosti i to će sigurno trajati neko vreme. ali, uprkos tim izazovima u Beogradu želimo da priredimo veliko slavlje košarke. Dobro došli u Beograd, grad košarke!"
, rekao je Bertomeu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Među prisutnim zvanicama je i najtrofejniji trener Evrolige, Željko Obradović, kao i Dejan Tomašević, Igor Rakočević, Duško Savanović...
Dobro došli u LIVE BLOG B92.net
Evroliga proglašava najbolje pojedince sezone.

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: