Ubedljiv poraz Zvezde u 'Pioniru'

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Budućnosti u Pioniru - 88:77, u 14. kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

21:13

Default images

Ekipa Aca Petrovića je ponovo pokazala previše oscilacija u igri. Budućnost je tokom svih 40 minuta bila u vođstvu, u jednom trenutku u poslednjoj deonici bilo je i plus 18 (85:67) i zasluženo je došla do ubedljive pobede. Zvezda nakon 14 odigranih utakmica ima šest pobeda i čak osam poraza.

Nekadašnji plejmejker Zvezde Goran Jeretin bio je najbolji pojedinac utakmice sa 26 poena. Čedomir Vitkovac postigao je 12, a Marko Simonović i Ivan Maraš po 11. U domaćem sastavu Kikanović je postigao 17, a Tejlor i Dragićević po 15 poena.

Jedina dobra stvar u porazu Zvezde je što je Amerikanac Majk Tejlor tokom treće četvrtine pokazao da ipak može da bude pojačanje za ’crveno-bele’ ove sezone. Tejlor je u tom periodu postigao 13 vezanih poena za svoj tim i sam je vratio Zvezdu u meč.

Duel je odlučen početkom poslednje deonice kada se Budućnost serijom 14-2 odlepila na nedostižnih 80:64. U toj seriji briljirali su Goran Jeretin i Vladimir Dragičević koji su postigli svih 14 poena.

U poslednjoj četvrtini prvi put ove sezone i Zvezdini navijači javno su iskazali nezadovoljstvo pošto su tražili ostavke trenera Petrovića i kompletne Uprave kluba. Zvezda se nakon ovog poraza još više odaljila od vrha tabele, i u nastavku sezone će se veoma teško izboriti za plasman na završni turnir.

U narednom kolu, devetog januara, Zvezda u Pioniru dočekuje FMP iz Železnika.

Crvena zvezda - Budućnost 77:88

Crvena zvezda:
Kešelj 7, Milošević, Kikanović 17, Tejlor 15, Stević, Radivojević 5, Strahinja Dragićević, Tadija Dragićević 15, Videnov 14, Štimac 4, Bakić, Bjelica.
Budućnost: Suad Šehović 2, Jeretin 26, Popović, Ljubičić, Gordić 8, Barović, Otašević 2, Vladimir Dragićević 10, Simonović 11, Maraš 11, Vtikovac 12, Savović 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: