Zvezda pobedila Bosnu, Kešelj 19

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bosnu sa 85:79 u 13. kolu NLB lige i tako su zabeležili šesti trijumf u regionalnom takmičenju.

Izvor: B92

Subota, 19.12.2009.

21:01

Default images

Zvezda je imala i +14, ali je Bosna postepeno smanjivala zaostatak sve do -2 na 3,5 minuta do kraja (76:74). Ipak, Štimac ubacuje koš uz faul, a meč definitivno odlučuje Kešelja trojkom za 82.76. Najefikasniji je bio Marko Kešelj sa 19 poena (4-5 za tri), Filip Videnov ubacio je 16 (6-11 iz igre), a Tadija Dragićević (7 sk. i 3 ast) i Elmedin Kikanović (5sk.) dali su po 14.

U gostujućem timu Goran Bajić imao je 14 poena, Đurasović i Kojadinović postigli su po 13, a Hajrić i Radonjić po 12.

Pred malim brojem gledalaca u dvorani Pionir Zvezda je odigrala na naročito motivisano i daleko od svog maksimuma, ali je ipak uspela da savlada poslednjeplasiranu Bosnu, koja je igrala bez najboljeg pojedinca Suada Šehovića.

Prvu ozbiljniju prednost ’crveno-beli’ su stekli krajem prve deonice posle tehničke greške dosuđene Bajiću. Zvezda je maksimalno iskoristila nesmotrenost centra Bosne – pogođena su sva četiri bacanja (Dragićević, pa Videnov), a zatim je Radivojević pogodio za 26:17.
BB
Potom je u igru ušao Kešelj, ubacio 9 poena u nizu i ekipa Ace Petrovića povela je sa +16 (35:19). Ubrzo je posle poena Štimca Zvezda stvorila najveći višak na meču (42:25) i činilo se da će meč biti rutinski priveden kraju.

Ipak, pomalo nonšalantni pristup košarkaša Zvezde umalo im se nije osvetio jer su gosti iz Sarajeva polako ali sigurno sustizali prednost ’crveno-belih’.

Bajić je ubacio sedam poena u nizu za samo -2 (76:74) i situacija je odjednom postala alarmantna jer je Zvezda imala imperativ pobede. Ipak, tada Štimac postiže koš uz faul, a Kešelj svojom četvrtom trojkom prelama meč u korist beogradskog tima.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Budućnost, dok Bosna gostuje Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: