NLB: Cedevita slavila u Železniku

Košarkaši FMP-a doživeli su novi poraz u NLB ligi jer su u desetom kolu regionalnog takmičenja poraženi od Cedevite 87:85 (22:18, 25:25, 16:22, 24:20).

Izvor: B92

Subota, 28.11.2009.

19:53

Default images

Meč u Železniku je tokom najvećeg dela bio rezultatski izjednačen i odlučen je u penal završnici. Cedevitu je u četvrtom trijumfu predvodio Andrija Žižić sa 16 poena i sedam skokova. Rudež je bio najefikasniji sa 19, a Anderson je dodao 15. Najbolji u FMP-u bili su Nemanja Protić i Raduljica sa po 18 poena. Jeremić je ubacio 12, a Labović je imao devet skokova.

'Panteri' su prvou četvrtinu rešili u svoju koristi ali u nastavku nisu imali rešenja za sjajnog Žižića koji je dominirao u reketu. Gosti iz Zagreba izvukli su egal u drugom periodu da bi sjajno odigrali početnu četvrtinu drugog poluvremena koju su dobili sa šest razlike. Završni period FMP je rešio u svoju korist, ali u poslednja dva minuta nisu uspeli da preokrenu rezultat pa su gosti posle sigurnih pogodaka sa linije za slobodna bacanja došli do veoma bitne pobede.

FMP je i dalje pretposlednji u NLB ligi jer posle devet odigranih utakmica ima samo tri pobede i šest poraza. Cedeviti je ovo bio četvrti trijumf u debitantskoj regionalnoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: