NLB: FMP ponovo protiv Slovenaca

Poslednji meč šestog kola NLB lige igra se u nedelju kada u Železniku FMP dočekuje slovenačku Union Olimpiju.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 06.11.2009.

20:40

Default images

FMP i ove sezone igra po principu toplo-hladno, a u poslednjem kolu zabeležio je veoma bitnu pobedu na gostovanju u Domžalama. Ovaj vikend igra sa najjačim timom iz Slovenije od kojeg se očekuje da ove godine konkuriše za titulu. Tim iz Železnika ima meč manje uz po dve pobede i poraza dok Olimpija ima pobedu više.

Priliku da dokažu uspon forme tim Vlade Đurovića, koji je dobitovao na klupi protiv Heliosa, imaće protiv standardnog člana Evrolige koji je ove godine dosta uložio u tim. Olimpija spada u najuži krug kandidata za osvajanje šampionskog prstena NLB lige, međutim, popularni ’Zmajčeki’ igraju sa dosta oscilacija, a i tradicija je na strani ’Pantera’. FMP je na svom parketu protiv Olimpije slavio u svih šest mečeva NLB lige.

„Očekujem da se tradicija nastavi. Olimpija je ekipa sastavljena od odličnih igrača, ali dosadašnji rezultati pokazuju da nisu nepobedivi. Nemaju učinak kakav se od njih očekuje, ali ova činjenica može da predstavlja mač sa dve oštrice. Tim Juri Zdovca će biti vrlo motivisan, ako nas ne pobedi biće u velikom problemu. Moramo da iskoristimo njihov imperativ“, istakao je Filip Čović, plejmejker FMP-a.

Motiv više za Pantere predstavljaće debi Vlade Đurovića na domaćem terenu.

„Odlično radimo, igrači su se sjajno prilagodili na zahteve novog šefa struke. Mlada smo ekipa, protiv svakog rivala moramo da igramo agresivno. Siguran sam da ćemo dati maksimum, nadam se da će to biti dovoljno za pobedu. Recept za uspeh nije jednostavan, potrebno je da se poklopi nekoliko elemenata. Radi se o kvalitetnoj ekipi sa odličnim pojedincima. Ipak, ubeđen sam da možemo da zadamo dodatnu glavobolju Olimpiji“, zaključio je organizator igre Pantera.

Olimpija se mnogo pojačala pred ovu sezonu. Najveće pojačanje sigurno je dolazak slovenačkog internacionalca Sanija Bećirovića iz Rome, a sjajne partije u Evroligi pruža Amerikanac Metju Volš, novajlija iz belgijskog Šarloa (prosečno 25,7 poena). Olakšavajuća okolnost pred dolazak „Zmajčeka“ je izostanak Vlade Ilijevskog zbog povrede, ali imena Saše Ožbolta, Uroša Slokara i Edina Bavčića jasno kazuju da je Olimpija odličan tim.

Slovenci su pored prosečnog starta u NLB ligi, veoma loše krenuli i u Evroligi gde su izgubili sva tri meča. Zbog toga je timu Jureta Zdovca gostovanje u Železniku veoma važno, poraz bi značio agoniju.

„Raspored u NLB ligi nam nije išao na ruke. Očekivali smo ćetiri pobede u prvih pet kola, ali nas je prošlonedeljni poraz u Zagrebu poremetio. To moramo da nadoknadimo protiv FMP-a. Beograđani imaju mlad tim koji je doveo novog trenera. Imaju veoma moćnu centarsku liniju“, istakao je trener Ljubljančana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: