Olimpija prejaka za Zvezdu, 74:97

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2008.

21:48

Default images

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir regionalne NLB lige, pošto su u majstorici četvrtfinalne serije izgubili kod kuće od Olimpije, sa 74:97 (17:19, 21:29, 14:23, 22:28). “Crveno-beli” su ponovili lošu partiju iz Tivolija, kada je bilo 88:60 za slovenačku ekipu, pa Olimpija potpuno zasluženo ide dalje ukupnom pobedom od 2:1 u seriji. Najefikasniji kod Zvezde bio je Subotić, sa 18 poena, Kuk je postigao 15, Lekić 10, a Dragićević 8.

Zvezda je samo u prvoj četvrtini uspela da se suprotstavi gostima iz Slovenije, ali je u nastavku meča strateg Olimpije Aleksandar Džikić u potpunosti dobio duel sa trener beogradskog tima Stevanom Karadžićem.

Olimpija je, kao i pre dva dana u Tivoliju, bila bolja u svim segmentima (Zvezda: šut za 2, 36/19, za 3, 27/9 – Olimpija: šut za 2, 35/21, za 3, 21/11), a pobednik je rešen sredinom treće četvrtine, kada su gosti serijom od 7-0 uvećali vođstvo do +17, 65:48, da bi u nastavku meča u svakom trenutku držali prednost na preko 20 poena (u četvrtoj imali +26).
Zanimljivo da je Zvezda bila bez poena u prva tri minuta prvog i najmanje četiri minuta na startu drugog poluvremena, dok su “crveno-beli” u finišu obe deonice u prvom poluvremenu primali trojku uz zvuk sirene.

Pobedničku ekipu predvodili su Hukić i Tejlor sa po 19 poena, Dragič je postigao 18, a Zupan 15.

Utakmicu u Hali „Pionir” pratilo je oko 3,500 gledalaca, a nezadovoljstvo domaćih navijača kulminiralo je u drugom poluvremenu, kada su neprekidno skandirali protiv Uprave i trener Karadžića.

"Mi smo prvi meč u Beogradu dobili na svežinu, ali videlo sa na mojim igračima da su preumorni. Dragićević poslednjih 20 dana ne trenira, samo igra utakmice. Kuk je pod stalnim pritiskom protivničkih igrača, a nama je ovo četrdeseti meč u sezoni, tako da je Olimpija zasluženo slavila i ja im čestitam", rekao je trener Crvene zvezde Stevan Karadžić.

Trener Olimpije Aleksandar Džikić je posle prvog meča u Beogradu tvrdio da će se Olimpija vratiti u Beograd.

"Vratili smo se i pobedili. Moja ekipa dobro igra sa kvalitetnim ekipama, a Zvezda to jeste. Mislim da čak možemo i bolje. Čestitam zvezdi na igri, a posebno bih se zahvalio svojim igračima i publici koja je nagradila njihove dobre poteze", rekao je Džikić.

Olimpija je poslednji učesnik F4 NLB lige, a u polufinalu će igrati sa Partizanom, dok će se za drugo mesto u finalu boriti Zadar i Hemofarm.
O šansama svog tima Džikić kaže:

"Mislim da nije nikakvo iznenađenje što smo mi tamo. Međutim, igraćemo sa ekipom Partizana, koja je verovatni učesnik F4 Evrolige. Biće zanimljiv turnir, pošto su tu najbolje četiri ekipe iz regiona", rekao je trener Olimpije.

Finalni turnir igraće se od 25. do 27. aprila, a domaćin još uvek nije određen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: