Turska optužila Kanterovog oca za terorizam

Sud u Turskoj podigao je optužnicu protiv oca košarkaša NBA Enesa Kantera u kojoj se stariji Kanter optužuje da je član terorističke grupe.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

08:20

Turska optužila Kanterovog oca za terorizam
Foto: Getty images

Anadolija je navela da je završena istraga oko Mehmeda Kantera i da će tužioci na sudu tražiti da se on proglasi krivim i osudi na zatvorsku kaznu od pet do deset godina.

Nije navedeno kada će suđenje u zapadnoj provinciji Tekirdag početi.

Anadolija javlja da je stariji Kanter, profesor, optužen da je kontaktirao oko 120 osumnjičenih s navodnim vezama s propovednikom Fetulahom Gulenom.

On je izbačen iz javne službe posle neuspelog puča, i bio pet dana u pritvoru prošlog leta.

Enes Kanter, igrač Njujork Niksa, pristalica je turskog propovednika Fetulaha Gulena koji živi u izgnanstvu u SAD i koga turska vlada optužuje da je organizovao propali puč 2016. godine. Gulen demantuje te optužbe.

Kanter je u maju prošle godine zadržan u Rumuniji jer mu je Turska suspendovala pasoš, ali se vratio u SAD zahvaljujući intervenciji američkih zvaničnika.

On je nakon toga predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana nazvao "Hitlerom našeg doba".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: