Boston trejdovao 1. pika Fili, ko je bolje prošao?

Filadelfija 76ersi i Boston Seltiksi dogovorili su trejd u kojem su Siksersi dobili pravo na 1. pika na predstojećem NBA draftu.

Izvor: PT

Nedelja, 18.06.2017.

08:12

Boston trejdovao 1. pika Fili, ko je bolje prošao?
Getty Images

Boston je pravo na prvog pika dobio od Bruklina, a prosledio ga je Filadelfiji za trećeg pika, kao i nezaštićenogog pika prve runde 2018. godine od strane Lejkersa.

Seltiksi će tog pika iz 2018. godine dobiti jedino ako bude bio između druge i pete pozicije, a ukoliko padne na neko drugo mesto ostaće u vlasništvu Seventisiksersa.

Prema Dejvidu Oldridžu ako Boston ne dobije pika iz 2018. godine, onda će im pripasti zaštićeni pik Sakramenta iz 2019. godine. Sakramentov pik neće dobiti, ukoliko 2018. godine dobiju od Lejkersa, koji je u vlasništvu Filadelfije.

Kada je reč o ovogodišnjem draftu, koji je na programu u noći između četvrtka i petka, gotovo sigurno Fila će sa prvog mesta uzeti Markela Fulca za kojeg svi smatraju da će biti budući superstar.

To znači da Siksersi stvaraju veliku trojku u vidu Fulca, Simonsa i Embida, dok ne treba zaboraviti ni Darija Šarića koji je imao veoma dobru ruki sezonu.

Sa druge strane još nije jasno šta će Boston raditi sa ovoliko pikova, da li će ih upotrebiti da dobiju nekog superstara poput Džimija Batlera, ili će pak nastaviti da grade tim za budućnost.

Šta mislite ko je pobedio u ovom trejdu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: