Kavsi "čiste" put do finala, "Mamuze" preokrenule

Klivlend Kavalirsi su u noći između petka i subote poveli sa 3-0 u seriji protiv Toronto Reptorsa pobedom 115:94.

Izvor: M.LJ.

Subota, 06.05.2017.

08:42

Kavsi
Getty images

San Antonio je preokrenuo u seriji na 2-1 protiv Hjustona pobedom od 103:92.

U polufinalu istočne konferencije za sada nema velike neizvesnosti. Sigurnom pobedom od 21 razlike Klivlend Kavalirsi "krče" put ka novom finalu konferencije u kome će ih čekati Boston ili Vašington.

Put je u trećoj utakmici protiv Toronto Reptorsa u Er Kanada centru svojoj ekipi još jednom olakšao Lebron Džejms koji je uključio svoj plejof prekidač i zabeležio 35 poena, 8 skokova i 7 asistencija.

On se posebno istakao sa 13 poena na početku poslednje četvrtine kada je Klivlend napravio seriju od 26:7 i Toronto je bio slomljen. U istom periodu igre najbolji igrač Toronta, Demar Derozan je imao samo jedan poen, a Torontu ne ide na ruku ni to što je Kajl Lauri povređen.

Kajri Irving i Kevin Lav su imali po 16 poena za Klivlend, s tim što je Lav uhvatio i 13 lopti, a Irving je imao 5 skokova i 4 asistencije.

Svoj doprinos igri Kavsa imao je i Kajl Korver, koji ni sa 36 godina ne prestaje da pokazuje zašto je jedan od najboljih šutera u NBA - pogodio je 4 od 6 trojki i imao 14 poena.
Getty images
Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Demar Derozan koji je pokušao da povuče svoj tim sa 37 poena i dobrim procentima iz igre (12 od 23). Svom košgeterskom učinku je dodao još 2 skoka i 3 asistencije.

Pratio ga je Jonas Valančijunas sa 19 poena i 8 skokova (8 od 10 iz igre), dok su Pauel i Ibaka imali 13 odnosno 12 poena. Posle aprilskog susreta Toronta i Klivlenda moglo se pomisliti da bi Lauri i Derozan mogli u plejofu da traže svoju šansu.

Toronto je tada dobio sa 98:83 i sa pozitivnim očekivanjima ušao u plejof. Od početka polufinalne serije do sada, Kavalirsi nisu dali Reptorsima ni promil šanse da bi mogli da se nađu u finalu Istoka. Sve tri utakmice dobili su dvocifrenom razlikom, a drugu i treću posebno ubedljivo.

U drugoj utakmici kada je Derozan imao najgori lični nastup u doigravanju, Kavsi su pobedili sa 125:103 a ni sada posle treće partije nisu mnogo popustili gas.

Sledeća utakmica dve ekipe u kojoj Klivlend traži prolaz u finale Istoka, a Toronto kakvu takvu nadu da može dalje igra se između nedelje i ponedeljka u Er Kanada centru. "Mamuze" su posle prve utakmice i ubedljivog poraza preokrenule rezultat u svoju korist. Ekipe su do poluvremena igrale ujednačen meč.

Vodio je San Antonio, pa potom Hjuston gotovo do poluvremena ali je razlika bila jednocifrena i do dva poseda.

Sparsi tek početkom drugog poluvremena počinju da prave razliku, ali im "Rakete" nisu dozvolile da se značajnije odvoje. Nisu uspeli međutim ni da priđu pa su Sparsi na kraju pobedili.

Najveći doprinos tome dali su Lamarkus Oldridž i Kavaj Lenard. Oldridž se posle prve dve utakmice u kojima je dao svega 19 poena "probudio" i sa 26 koševa, 7 skokova i 2 asistencije trasirao put ekipi Grega Popoviča do pobede. On je u poslednjoj četvrtini sa 9 koševa pomogao svom timu da se rezultatski odvoji.

Međutim, da nije bilo dve trojke Denija Grina u poslednjim minutima utakmice, ishod je možda mogao biti i drugačiji. Grin je sa dao 11 poena, Peti Mils 15, a Pau Gasol 12 uz 9 skokova. Kavaj Lenard je kao i Oldridž imao 26 poena, ali i 10 skokova i 7 asistencija.
U Hjustonu je najviše poentirao Džejms Harden, čija 43 poena nisu na domaćem terenu dovela tim do pobede. Harden je imao i 2 skoka i 5 asistencija, a iz igre je bio polovičan (14 od 28). Trevor Ariza je imao 17, a Klint Kapela 12 poena u ekipi Hjustona, dok su ostali bili jednocifreni. Treba napomenuti da je Kapela imao i 16 skokova.

San Antonio je u ovoj utakmici igrao bez Tonija Parkera koji se povredio u poslednjoj četvrtini druge utakmice. To je prvi put da tim igra utakmicu bez Francuza u plejofu posle 221 utakmice u kojima je igrao.

Parker je operisan u petak, a Sparsi u nedelju uveče traže novi brejk i priliku da kod kuće završe posao i prođu u finale Zapada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: