Tripl-dabl Hardena, Beli 3, Bobi 2 poena

Košarkaši Pejsersa, Meveriksa, Seltiksa, Džeza, Hita, Grizlisa, Rokitsa, Blejzersa, Kingsa i Baksa ostvarili su pobede u NBA ligi protekle noći.

Izvor: AK

Četvrtak, 16.03.2017.

08:04

Tripl-dabl Hardena, Beli 3, Bobi 2 poena
Foto: Getty images

Boston je nadigrao Minesotu 117:104, a Nemanja Bjelica se povredio nakon što je za 11 minuta postigao je tri poena (1/4 iz igre) uz četiri skoka i ukradenu loptu.

Detroit je bio nemoćan protiv Jute u porazu 97:83, a Boban Marjanović je za pet minuta na terenu imao po dva poena (1/2) i skoka, te jednu ukradenu loptu za Pistonse.

Džejms Hardene je zabeležio novi tripl-dabl u ubedljivom trijumfu Hjustona nad L.A. Lejkersima 139:100, dok je u sjajnom odbračunu Demijena Lilarda i Kavaja Lenarda Portland slavio u San Antoniju 110:106.

Blejk Grifin nije uspeo da pogodi uz zvuk sirene, pa je Milvoki slavio kod L.A. Klipersa 97:96, Pol Džordž je predvodio Indijanu do 98:77 nad Šarlotom, a Majami je odoleo "tornjevima" Nju Orleansa za 120:112.

Juta je nadigrala Detroit 97:83, Memfis bez problema dobio Čikago 98:91, a Sakramento bio bolji od Finiksa 107:101.
U derbiju večeri Blejzersi su slavili u Teksasu i pokvarili povratak Lamarkusa Oldridža na parket posle testiranja srca. Blistao je Demijen Lilard sa 36 poena (12/22), a pratio ga je Si Džej Mekalum sa 26. Jusuf Nurkić je ubacio 16 uz devet skokova, četiri ukradene lopte, tri asistencije i pet izgubljenih.

Sparsima nije pomogla nova sjajna partija Kavaja Lenarda sa 34 poena (12/21), devet skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade, dok je Oldridž ubacio 19 poena uz sedam uhvaćenih lopti i četiri asistencije protiv bivšeg tima. Blejzersi su napravili veliki korak u borbi za plej-of, zaostaju dve pobede za Denver Nagetsima, najbližem timu iz zone doigravanja. Boston je do trijumfa nad Minesotom po običaju predvodio Ajzea Tomas sa 27 poena, a sjajnu podršku imao je u Alu Horfordu koji je dodao 20 uz devet skokova i osam asistencija. Kod Vulvsa su se istakli Riki Rubio sa 23, Endru Vigins sa 21 i Karl-Entoni Tauns sa 17 poena i 14 skokova.

Harden je zabeležio 17. tripl-dabl u sezoni postigavši 18 poena (6/12) uz 13 asistencija i 12 skokova, mada je imao i devet izgubljenih lopti. Koš Lejkersa je najviše "napunio" njihov doskorašnji igrač Lu Vilijams sa 30 poena, dok je 20 dodao Trevor Ariza. Kod gostiju iz L.A. blistao je Džulijus Rendl sa 32 poena, dok su po 18 dodali Brendon Ingram i Džordan Klarskon. Pol Džordž ubacio je 39 poena za važnu pobedu Pejsersa nad Hornetsima u borbi za plej-of, iako ga je pratio samo Monta Elis sa 16 poena, Džef Tig je imao 11 asistencija. Kod Šarlota je najbolji bio Frenk Kaminski III sa 20 poena, dok je podbacio Kemba Voker sa svega sedam (3/11).

Goran Dragić se vratio na parket posle nezgodne povrede oka i ubacio 33 poena za pobedu Hita nad Pelikansima. Sjajnu podršku imao je u Hasanu Vajtsajdu sa 20 poena i 17 skokova, dok je 19 dodao Vejn Elington. Entoni Dejvis je ubacio 28 uz osam skokova, a Demarkus Kazins dodao 19 uz devet uhvaćenih lopti za NOLA. Džez je razbio Pistonse već u prvom poluvremenu ograničivši domaćina na svega 35 poena, a u napadu ga je nosio Gordon Hejvord sa 25 uz devet skokova i šest asistencija. Džordž Hil je dodao 17, dok je Rudi Gober ubacio 12 uz devet skokova, pet asistencija i četiri blokade. Najbolji u timu Pistonsa bio je Iš Smit sa 16 poena, dok je odličan u reketu bio Aron Bejns sa po 12 poena i skokova.

Majkl Konli i Mark Gasol ubacili su po 27 poena i imali po sedam asistencija, a Španac je ostvario i devet skokova u pobedu Grizlisa nad Bulsima. Čikago je poražen šesti put u poslednjih sedam utakmica, a najefikasniji je bio Ražon Rondo sa 17 poena, osam asistencija i šest skokova. Džimi Batler je dodao 14 poena uz očajan šut iz igre 4/16. Ispromašivao se i Nikola Mirotić (3/10), za takođe 14 poena. Skal Lebisije ostvario je rekord karijere sa 32 poena uz 11 skokova za pobedu Kingsa u Finiksu. Sa po 14 poena su ga pratili Aron Aflalo i Vili Koli-Stajn koji je imao i 11 skokova uz pet asistencija, te po četiri ukradene lopte i blokade. Kod Sansa su se istakli Ti Džej Voren sa 24 poena i devet skokova, Devin Buker sa 19 poena i Tajler Julis sa po 13 poena i asistencija.

Baksi se ne predaju u borbi za plej-of iako su već neko vreme bez svog najboljeg strelca. Od povrede Džabarija Parkera su negativni pretvorili skoro u pozitivni skor, a protekle noći su nadigrali Kliperse u Los Anđelesu. Tajna je u timskoj igri, jer su čak šestorica Baksa imala dvocifren učinak.

Najefikasniji su bili Janis Adetokumbo i Kris Midlton sa po 16 poena. Grk je imao i po pet skokova i asistencija, a bek sedam uhvaćenih lopti. Po 12 poena dodali su Greg Monro i Metju Delavedova, a po 11 ubacili Malkom Brogdon i Mirza Teletović. Kliperse je predvodio Deandre Džordan sa 22 poena i 17 skokova, dok je 18 ubacio Blejk Grifin, koji nije uspeo da pogodi uz zvuk sirene. Ispromašivao se Kris Pol (2/10).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: