Voriorsi lako bez KD, Kavsi nemoćni bez LBJ

Košarkaši Golden Stejta, Čikaga, Njujorka, Dalasa, Majamija, Orlanda i Šarlota ostvarili su pobede u NBA ligi protekle noći.

Izvor: AK

Nedelja, 26.02.2017.

08:29

Voriorsi lako bez KD, Kavsi nemoćni bez LBJ
Foto: Tanjug/AP

Voriorsi su lako nadigrali Bruklin Netse 112:95, uprkos izostanku Kevina Durenta, dok su Bulsi razbili Klivlend Kavalirse 117:99 na terenu šampiona, iskoristivši odsustvo Lebrona Džejmsa.

Meveriksi su nadigrali Nju Orleans Pelikanse 96:83 uprkos sjajnoj partiji Entonija Dejvisa i dabl-dablu Demarkusa Kazinsa.

Hit je bio ubedljiv protiv Indijana Pejsersa 113:95, Niksi su u tesnoj završnici dobili Filadelfija 76erse 110:109, Medžik je razbio Atlanta Hokse 105:86, dok su Hornetsi bez problema slavili kod Sakramento Kingsa 99:85.

U meču sa rekordnim brojem poena protekle noći, Hjuston je dobio Minesotu 142:130, uz deset poena Nemanje Bjelice. Voriorsi su predvođeni Stefom Karijem sa 27 poena (9/21 iz igre, 5/10 trojke) te po pet skokova i asistencija zvanično obezbedili mesto u plej-ofu.

Karija je u stopu pratio Klej Tompson sa 24 poena (8/18, 2/5), a nijedan drugi igrač "ratnika" nije imao dvocifren učinak. Ispromašivali su se Drejmond Grin (1/10) i Džavejl Mekgi (3/10).

Netse je predvodio Ronde Holis-Džeferson sa 16 poena i deset skokova, dabl-dabl su imali još Šon Kilpatrik sa 15 poena uz takođe deset uhvaćenih lopti i Trevor Buker sa 12 poena i takođe deset skokova, dok je 13 ubacio Spenser Dinvidi. Kavalirsi su opet videli koliko bi im bilo teško na Istoku da nemaju Džejmsa. Bili su nemoćni protiv Bulsa koje je predvodio Dvejn Vejd sa 20 poena, deset asistencija i devet skokova.

Tripl-dabl je zabeležio Džimi Batler sa 18 poena uz po deset skokova i proigravanja, 15 poena je dodao Ražon Rondo, a 14 ubacio Nikola Mirotić.

U redovima Kavsa je blistao samo Kajri Irving sa 34 poena (13/25, 2/10 trojke) uz devet skokova i sedam asistencija, dok su po 14 postigli Džejms Džons i Kajl Korver. Dolazak Demarkusa Kazinsa za sada nije doneo mnogo Pelikansima, doživeli su drugi ubedljiv poraz u nizu. Ovaj put bolji su bili Meveriksi koje je sa 18 poena i devet skokova predvodio veteran Dirk Novicki.

Pratili su ga Harison Barns sa 19 poena, Set Kari sa 13 uz osam asistencija i sedam skokova, te Dorijan Fini-Smit sa 12, dok je pojačanje iz Siksersa Nerlens Noel ubacio devet uz deset uhvaćenih lopti.

Pelikansima nije pomogla dominantna partija Entonija Dejvisa sa 39 poena (17/34) i 14 skokova, Kazins je postigao tek 12 (3/9) uz 15 uhvaćenih lpti i šest asistencije te tri ukradene lopte, ali je i izgubio sedam. U jednom od derbija večeri Majami je ostvario 16. pobedu u poslednjih 18 mečeva i stigao na korak od plej-of pozicije. Hit je slomio Indijanu serijom 42:22 u poslednjih 16 minuta meča.

U tom periodu Pejsersi su bili bez svog glavnog aduta Pola Džordža, koji je isključen u trećem periodu zbog dve tehničke greške, posle duela sa rukijem Rodnijem Mekgruderom i sukobom sa sudijom Gerijem Zjelinskim.

Hit je predvodio Hasan Vajtsajd sa 22 poena i 17 skokova, a isti učinak u napadu imao je Dion Vejters. Pratio ih je Goran Dragić sa 21 poenom, dok je 15 dodao Džejms Džonson uz osam asistencija i sedam skokova.

Najefikasniji u timu Indijane bio je Majls Tarner sa 18 poena i sedam skokova, 16 je dodao Džef Tig uz šest asistencija, 13 je postigao Glen Robinson III, 12 Rodni Staki, dok je Džordž stao na deset pre isključenja. Karmelo Entoni pogodio je skok-šut 0,3 sekunde pre kraja za pobedu Niksa nad Siksersima u Medison Skver Gardenu. Gosi su poveli košem Džalila Okafora devet sekudi pre kraja, ali je Entoni posle driblinga poentirao preko Roberta Kovingtona za konačno pobedu Niksa u triler završnici.

Melo je blistao u MSG sa 37 poena (15/25) uz šest skokova, a pratli su ga Derik Rouz sa 18 uz pet uhvaćenijh lopti, Džru Holidej sa 14 uz sedam skokova, te Lens Tomas i Vili Ernangomes sa po 11 poena.

U timu iz Filadelfije najefikasniji je bio Okafor sa 28 poena i deset skokova, a po dabl-dabl su imali još Kovington sa 20 poena i takođe deset uhvaćenih lopti, te Dario Šarić sa 19 poena (7/17), 15 skokova i pet asistencija. Bez Kazinsa Kingsi više nisu ni najmanja opasnost NBA ekipama, a to je najbolje pokazala rutinska pobeda Hornetsa koji su u prestonici Kalifornije okončali niz od pet poraza.

Predvodio ih je Frenk Kaminski III sa 23 poena i 13 skokova, 16 je dodao Marvin Vilijams, 15 je ubacio Nikola Batum uz šest skokova, 13 je dodao Marko Belineli uz šest asistencija, dok je 12 imao Kemba Voker.

U timu iz Sakramenta najefikasniji je bio Ben Meklemor sa 18 poena, 15 je dodao Badi Hild koji je stigao u trejdu za Kazinsa iz Nju Orlenasa, 11 je imao Tajrik Evans uz po pet skokova i asistencija, koliko je poentirao i Entoni Toliver.
Medžik je pokazao svoje novo lice koje bi moglo da pravi dosta problema svakom rivalu u nastavku sezone. Iako je stigao samo Terens Ros, trener Frenk Vogel je pokrenuo ekipu "gurajući" igrače konačno na prirodnije pozicije.

To je donelo ubedljivu pobedu nad Atlantom koja ima deset trijumfa više u sezoni, a predvodio ih je upravo Ros sa 24 poena. Sjajan je bio i Nikola Vučević sa 16 uz 14 skokova, 18 je postigao Aron Gordon, a 15 je ubacio Elfrid Pejton uz po devet skokova i asistencija.

U redovima Hoksa istakli su se Tim Hardavej Džunior sa 15, te Dvajt Hauard sa 11 poena i 14 skokova, dok su po 11 postigli Pol Milsap (3/10), Turen Prins i Denis Šruder koji je kao rezervista imao još osam asistencija i pet skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: