Subota, 17.12.2016.

08:42

Rekordi padaju pod rafalnom paljbom Hjustona

Košarkaši Hjustona nisu uspeli pre nego veče, ali su u noći između petka i subote ipak oborili rekord po broju ubačenih trojki u NBA ligi.

Izvor: ÐN

Rekordi padaju pod rafalnom paljbom Hjustona
Photo by Patrick Smith/Getty Images

Rokitsi su pogodili čak 24 šuta za tri poena u pobedi nad Nju Orleans Pelikansima sa 122:100 i na taj način nadmašili sopstveni učinak iz 2013. godine protiv Golden Stejta.

Za takav podvig bio im je potreban 61 pokušaj, a sve je začinio fenomenalni Džejms Harden koji je zabeležio novi tripl-dabl i zlatnim slovima se u istorijske knjige kluba.

Džejms Harden prestigao je Hakima Olajdžuvona po broju tripl-dabl učinaka i sada je sa 15 rekorder franšize – protiv Pelikana je dominirao u svim aspektima igre. Postigao je 29 poena (7-15 iz igre, 6-12 za tri), uz 11 skokova i 13 asistencija.

"Hakim je najbolji igrač Hjustona svih vremena, jedan od najboljih koji su ikada igrali košarku i tačka. Zato je ovo čast, hvala saigračima i trenerima koji su mu pomogli“, rekao je Harden.

Erik Gordon je postigao sedam trojki i meč završio sa 29 poena, Trevor Ariza pet trojki, ukupno 20 poena.

Zahvaljujući fenomenalnim partijama ove sezone, Rokitsi imaju skor 20-7 i nalaze na četvrtom mestu Zapadne konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: