Tompson spasao Voriorse, odluka u Ouklendu

Golden Stejt Voriorsi pobedili su Oklahoma Siti Tander 108:101 i izjednačili na 3-3 u finalu Zapada NBA plej-ofa.

Izvor: AK

Nedelja, 29.05.2016.

08:00

Tompson spasao Voriorse, odluka u Ouklendu
Foto: Beta/AP

Voriorsi su tako nadoknadili zaostatak od dve pobede pa će na svom parketu imati šansu da izbore novi duel sa Klivlend Kavalirsima u borbi za titulu.

Junak "ratnika" u Oklahomi bio je Klej Tompson koji je postigao rekordnih 11 trojki za ukupno 41 poen.

Tompson je 19 poena postigao u poslednjem periodu, pogodivši četiri trojke za prvih sedam minuta, čime je pomogao Voriorsima da nadoknade osam poena zaostatka sa starta kvartala.

"Stef mi je rekao pre poslednje četvrtine: "Ovo je tvoj trenutak. Napravi šou i uživaj". Primio sam te reči u srce i trudio se da budem agresivan", rekao je Tompson.

Tander je dominirao na svom parketu u ovoj seriji, ali su Voriorsi postigli 21 trojku iz 44 pokušaja, dok je domaćin imao tek 3/23.

Fantastičan meč odigrao je i Stefen Kari ubacivši 31 poena uz 10 skokova i 9 asistencija, dok je Drejmond Grin dodao po 12 poena i uhvaćenih lopti, 6 asistencija i tri ukradene lopte. Nakon pomenute serije Tompsona, Kari je "vezao" dve trojke, izjednačivši na 99:99 tri minuta pre kraja, a onda je njegov "brat" odao još jednu za preokret na 104:101 na 90 sekundi pre kraja meča.

Usledila je greška Vestbruka i promašaj Tompsona, plej Tandera je izgubio još jednu loptu što je ovaj put polaganjem kaznio Kari. Pod pritiskom fantastičnog Andrea Igudale, Vestbruk je pogrešio i treći put u nizu i Voriorsi su stigli do pobede.

"Kako smo se našli u ovoj situaciji ljudi su počeli da sumnjaju u nas. Sedmi meč će biti najteža utakmica u našim životima. Teži od ovoga. Vraćamo se kući, svi sad misli da je gotovo, ali će biti mnogo teže. Ali ako se budemo držali našeg plana, sve će biti dobro", rekao je Grin.

Tanderu ovaj put nije pomoglo odlično veče njegovog najboljeg tandema, Kevin Durent je postigao 29 poena uz 7 skokova, a Rasel Vestbruk dodao 28 poena uz 11 aisstencija, 9 skokova i 4 ukradene lopte.

Međutim, zajedno su pogodili tek 20 od 58 šuteva, a posebno su bili loši sa distance ubacivši tek jednu trojku iz 13 pokušaja.

Dvocifren učinak imali su još Serž Ibaka sa 13 poena, 9 skokova i 3 blokade, te Andre Roberson sa 11 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Sedmi, odlučujući meč finala Zapada na programu je u noći između ponedeljka i utorka u Ouklendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: