Karijeva magija, Voriorsi prestigli Bulse!

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa oborili su rekord Džordanovih Čikago Bulsa iz sezone 1995/1996. po broju pobeda u regularnoj sezoni.

Izvor: SO

Četvrtak, 14.04.2016.

04:15

Karijeva magija, Voriorsi prestigli Bulse!
Getty Images

’Ratnici’ su savladali Memfis kod kuće sa 125:104 i ovu sezonu završavaju sa 73 pobede i samo devet poraza.

Posle iznenađujućeg poraza od Minesote, činilo se da će Voriorsima biti teško da obore rekord, ali oni su po dva puta dobili Sparse i Grizlise i tako su zaokružili fantastičnu sezonu.

Meč sa Memfisom bio je “jednosmerna ulica“ već od polovine prve četvrtine, kada je Kari za nešto više od minut ubacio tri trojke i odveo svoj tim na +14.

Ukupno je u prvoj četvrtini Kari dao 20 poena (šest trojki), a početkom treće deonice već je ubacio devet trojki i činilo se da bi mogao da napadne NBA rekord (po 12 su do sada dali baš Kari, Brajant i Donijel Maršal).

Ipak, posle 14 uzastopnih utakmica u kojima je igrao u poslednjoj deonici (rekord sezone), Kari je zbog toka utakmice dobio odmor i meč je okončao sa 45 poena (5-5 za dva, 10-19 za tri), 4 skoka i 6 asistencija, a prešao je kotu “400“ po broju ubačenih trojki.

Klej Tompson ubacio je 16 poena (6-13 iz igre), Herison Barns postigao je 15, a Drejmond Grin dodao je 11 poena, 9 skokova i 7 asistencija.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Zek Rendolf sa 24 poena, 22 je postigao Lens Stivenson, a Džamajkl Grin postigao je 12.

Još jedan istorijski događaj odigrao se istovremeno - poslednji meč Kobija Brajanta, i to kakav.

Tok meča:

Getty Images
Grizlisi su se solidno držali na početku koji je proticao u brzom ritmu sa mnogo šuteva u ranoj fazi napada – Rendolf je dao osam, Farmar pet poen, ali onda je na scenu stupio Kari.

Do tada je već ubacio dve trojke, a onda je za nešto više od minut dodao još tri – prvu sa više od devet metara, drugu u polukontri, a potom i preko ruke za 27:16 i tajm aut Grizlisa.

Do kraja prvog perioda Kari je ubacio još jednu trojku, njoj su prethodili pogoci Grina i Livingstona, pa je posle 12 minuta bilo 37:23 za Voriorse.

Voriorsi su bili raspoloženi u šutu za tri poena, a kada je tako, teško mogu da ih zaustave i jače ekipe od desetkovanog Memfisa. Gde je stao Kari, nastavio je Tompson, pogodio je trojku i Barbosa, pa su Voriorsi lagano dizali prednost i brzo došli do +20.

Domaći su do poluvremena šutirali trojke 14-28, Tompson se potpuno razigrao i došao je do 16 poena, a Kari je po povratku na teren ubacio još jednu trojku i došao na korak do 400. u sezoni.

Na poluvremenu je bilo 70:50, ali Kari nije planirao da se zaustavlja – počeo je drugo poluvreme sa još dve trojke, zatim i flouterom, pa je Golden Stejt očas posla stigao do 80.

Igralo se bez jakih odbrana, Rendolf je uspeo da spusti Grizlise na -14, pa je trener Ker tražio tajm aut želeći da uozbilji ekipu.

To je dalo rezultata, Voriorsi su samo malo zategli odbranu, Kari je sa trojki prešao na asistencije i prodore, pa je ubrzo opet bilo 20+ poena razlike. Stef je onda pogodio svoju desetu trojku, pa je Golden Stejt “probio stotku“ već posle tri četvrtine – 102:81.

U poslednjem periodu Kari je odmarao, a Voriorsi su spustili gas i igrali taman toliko da rutinski privedu meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: