Alen: Ne želim u penziju, pa na parket

Legendarni Rej Alen izjavio je da još uvek ne želi da završi igračku karijeru i da bi se u slučaju dobre ponude iz NBA vratio na parket.

Izvor:

Utorak, 04.08.2015.

11:10

Default images
Getty Images

Najbolji trojkaš svih vremena nije igrao prošle sezone, a priznao je da mu košarka nije više u prvom planu, jer konačno može da se posveti svojoj porodici.

"Još uvek nisam odlučio da li ću zvanično u penziju. Kada budem imao ugovor na stolu, želim dobro da razmotrim i donesem odluku, jer ne želim da budem jedan od onih koji su se penzionisali, a potom vratili na parket. Nije mi nedostajala košarka jer sam shvatio koliko malo vremena sam provodio sa porodicom. Samo tokom NBA finala između Golden Stejta i Klivlenda pomislio sam da bih jako voleo da sam na parketu", izjavio je 40-godišnji košarkaš novinarima tokom održavanja svog kampa za mlade u srednjoj školi Ist Grinbou.

Alen je profesionalnu karijeru započeo još 1996. godine, kada ga je kao petog pika u prvoj rundi drafta, izabrala ekipa Minesote, koja ga je odmah prosledila u Milvoki u zamenu za Stefona Marberija.

Tokom bogate karijere osvojio je dve NBA titule, jednu sa Bostonom i jednu sa Majamijem, a nastupao je i za Sijetl Supersonikse.

Sa američkom reprezentacijom ima osvojenu zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: